20 Νοε 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


C:\Documents and Settings\KNE\Επιφάνεια εργασίας\LAS_color.jpg

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζει την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους με πρόσχημα την επίτευξη των στόχων των μνημονίων διαρκείας και την παραμονή της χώρας στη ζώνη του Ευρώ, δήθεν για να μη χρεοκοπήσει η χώρα.
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής που επιβάλλεται για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, τα ζουν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα.
Για αυτές τις αρνητικές εξελίξεις οι Δήμαρχοι στην πλειοψηφία τους, το Δ.Σ της ΚΕΔΕ είναι συνυπεύθυνοι, έχουν βάλει πλάτη διαχρονικά και έχουν πρωτοστατήσει στην υλοποίηση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
·       Καταγγέλλουμε την πολιτική της «συγκυβέρνησης» για την κατακρεούργηση των εργασιακών, κοινωνικών, λαϊκών δικαιωμάτων που είναι η αιτία για τα βάσανα της λαϊκής οικογένειας.
·       Καταγγέλλουμε τη στάση των Δημοτικών Αρχών που αποδέχονται και υλοποιούν διαχρονικά τη βάρβαρη αντιλαϊκή λαίλαπα και την Τοπική Διοίκηση με ανυπολόγιστες τραγικές συνέπειες στην καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων.
·       Καταγγέλλουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1.      Καμιά απόλυση- Όχι στη νέα εφεδρεία. Αρνούμαστε να υπογράψουμε κάθε διαπιστωτική πράξη καθώς και να στείλουμε οποιοδήποτε στοιχείο εργαζομένων στα αρμόδια υπουργεία. Ανανέωση άμεσα όλων των συμβάσεων και δρομολόγηση της μονιμοποίησης τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
2.      Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα των Δήμων. Καμιά ιδιωτικοποίηση σε υπηρεσίες των Δήμων.
3.      Πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων. Άμεση απόδοση όλων των χρημάτων της ΣΑΤΑ που δεν αποδόθηκαν το 2011-2012, καθώς και των ΚΑΠ που περικόπηκαν.
4.      Άμεση δραστική μείωση ανταποδοτικών και άλλων τελών, με στόχο την κατάργηση κάθε είδος τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.
5.      Πλήρη κρατική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει τα σύνολο των αναγκών των Δήμων, που θα προέρχεται από την αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, από τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, από την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας κ.λ.π.
Κέρκυρα 20-11-12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ