18 Ιαν 2013

Το περιττό λίπος...


Το περιττό λίπος...
Ενας Ελληνας γιατρός που ζει και δουλεύει στη Βρετανία συμμετείχε πρόσφατα σε συνέδριο του Τζάνειου Νοσοκομείου για τις εξελίξεις στην Καρδιολογία. Μάλιστα, του ζητήθηκε από τους διοργανωτές του συνεδρίου να δώσει τα «φώτα» του ως διακεκριμένος καρδιολόγος στο εξωτερικό, για το πώς αντιμετωπίζονται στην Αγγλία τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τις προόδους που έχουν σημειώσει, τον τρόπο που οργανώνονται τα νοσοκομεία κ.λπ.
Καταρχήν ο διακεκριμένος επιστήμονας διαπίστωσε πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει κρίση γιατί βλέπει πολλούς «υπέρβαρους». Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν το επιπλέον λίπος και βάρος μαρτυρά καλοζωία ή αν αποτελεί παράγοντα κινδύνου για διαβήτη, καρδιαγγειακά κ.ά., απάντησε: «Βεβαίως! Φαγητό, καλοζωία...». Και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα έχει πολύ λίπος ακόμα για κάψιμο»!
Ας δούμε όμως πώς περιέγραψε τη ζωή των εργαζομένων στην Αγγλία - πάντα δίνοντας τα «φώτα» του στους Ελληνες εργαζόμενους και γιατρούς και επικροτώντας το βρετανικό σύστημα: «Στην Αγγλία αυτό, οι περικοπές, έχουν ξεκινήσει εδώ και δέκα χρόνια. Εχουν απολυθεί από γιατρούς, από όλους τους τομείς του Δημοσίου. Ολοι μας δεν ξέρουμε αν σε ένα χρόνο μας πουν να φύγουμε...». Σε άλλη ερώτηση για τον τρόπο ζωής και διατροφής στην Αγγλία - που είναι ο βασικός παράγοντας εμφάνισης τέτοιων νοσημάτων - απάντησε: «Οι πιο παχύσαρκοι είναι από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Στην Αγγλία δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα και δεν έχουν χρόνο να μαγειρέψουν. Δεν έχουν μαμάδες και γιαγιάδες να τους μαγειρεύουν. Μια εργαζόμενη γυναίκα θα πάει στο σπίτι το βράδυ, πού να κάτσει να ετοιμάζει φαγητό, θα πάρει μια έτοιμη τροφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ