9 Φεβ 2013

Κέρκυρα: Μαζική συγκέντρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Κασσιώπης


Κέρκυρα: Μαζική συγκέντρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Κασσιώπης

 Από την κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο 

Μαζική ήταν η ανταπόκριση του κερκυραϊκού λαού στο κάλεσμα της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ για συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Σάββατο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής Ερημίτης στην Κασσιώπη Κέρκυρας, η οποία πριν από λίγες μέρες πωλήθηκε με απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ.

Με πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων, αλλά και κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων το θέμα συζητήθηκε πρώτο.

Στην εισήγησή του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θόδωρος Γουλής, ανέφερε ότι: «Οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων εκτάσεων και υποδομών, καθώς και υπηρεσιών, αποτελούν στρατηγικό σχεδιασμό της ΕΕ, της ελληνικής αστικής τάξης και των κομμάτων της και υλοποιείται συγχρόνως με τα αντιλαϊκά μέτρα. Στόχος τους είναι να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους και να εξασφαλίσουν φτηνούς εργάτες. Η ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα του "Ερημίτη" Κασσιώπης όχι μόνο δεν θα φέρει ανάπτυξη και δουλειές, αλλά αντίθετα θα συρρικνώσει την υπάρχουσα μικρή και μεσαία τουριστική υποδομή (ενοικιαζόμενα – μικρά ξενοδοχεία – βίλες – εστιατόρια – μπαρ κλπ.), γιατί η ιδιωτική εταιρεία με τις τουριστικές επενδύσεις που θα κάνει, θα προσελκύσει το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών που κάνουν διακοπές στην Κασσιώπη, Σινιές και άλλους οικισμούς».

Παρέμβαση έγινε επίσης, εκ μέρους της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και μέλους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Σταμάτη Πελάη, και από εκπρόσωπο της «Κίνησης ενάντια στο ξεπούλημα του Ερημίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ