14 Ιαν 2014

Τι Ιμια τι Ζουράφα. Και εδώ γκρίζα ζώνη!!!!!!

 Τι Ιμια τι Ζουράφα. Και εδώ γκρίζα ζώνη!!!!!!


 Βγάζουν τον στόλο με αφορμή την Λαδόξερα

Μετά την “μίνι – ναυμαχία” που σημειώθηκε προχθές στη θαλάσσια περιοχή της Ζουράφας, η Τουρκία προχωρεί τα σχέδιά της για την δημιουργία “γκρίζας ζώνης” και στην περιοχή του Θρακικού Πελάγους – Αυξημένη επιφυλακή στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά και στον Στρατό Ξηράς
Στην δημιουργία “γκρίζας ζώνης” και στην θαλάσσια περιοχή της Ζουράφας (Λαδόξερας όπως την λένε οι ψαράδες μας, γιατί αναβλύζει πετρέλαιο, έξω από την Σαμοθράκη) προχωρεί η Τουρκία μετά την περιοχή των Ιμίων.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, με υπευθυνότητα και συνέπεια καταγράφει, χρόνια τώρα τα δόλια σχέδια των γειτόνων μας που δεν έχουν περιορίσει την αρπακτική τους βουλιμία, ούτε στο Αιγαίο, ούτε στην Θράκη.
Ας δούμε όμως τα νεώτερα.
«Μίνι» ναυμαχία εκτυλίχθηκε προέκυψε, στην θαλάσσια περιοχή, της βραχονησίδας Λαδοξέρα/Ζουράφα, στο Θρακικό πέλαγος, μεταξύ σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής και ελληνικού περιπολικού σκάφους από το Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης.
Την ώρα εκείνη στο σημείο έπλεαν ελληνικά και τουρκικά αλιευτικά, ενώ περιπολούσε σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης και υπερίπτατο και ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων, η τουρκική ακταιωρός και το περιπολικό του Λιμενικού από την Αλεξανδρούπολη, πλησίασαν πολύ κοντά, σε σημείο που τα δυο σκάφη ήρθαν σχεδόν σε επαφή.
Σημειώνεται πως τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες αλιέων της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης, που αναφέρουν ότι οι Τούρκοι συνάδελφοί τους ψαρεύουν κοντά στη βραχονησίδα, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων με την συνδρομή της τουρκικής Ακτοφυλακής.
Νωρίς το απόγευμα, τόσο η τουρκική ακταιωρός, όσο και τα δυο σκάφη του Λιμενικού απομακρύνθηκαν από τα σημείο, ενώ παρέμειναν τα ελληνικά αλιευτικά.
Μετά την αποκάλυψη του defencenet.gr για την διαταγή, που δόθηκε, να μην ενοχλούνται τα τουρκικά σκάφη το υπουργείο Ναυτιλίας έστειλε σκάφη του Λιμενικού και βέβαια η κατάληξη ήταν μοιραία αφού ήδη οι Τούρκοι έχουν «πατήσει πόδι» στην περιοχή.


Διαψεύδει το Αρχηγείο Λιμενικού

«Αβάσιμους, ανυπόστατους και ψευδείς» χαρακτηρίζει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, τους ισχυρισμούς στελέχους του στη Θράκη, ότι δόθηκε εντολή σε πλωτά περιπολικά του σώματος να υποχωρήσουν από την περιοχή της Ζουράφας, κατά τη στιγμή που τουρκικά αλιευτικά σκάφη διενεργούσαν αλιεία, συνοδευόμενα μάλιστα από τουρκική ακταιωρό.
«Πάγια ακολουθούμενη επιχειρησιακή τακτική του Λιμενικού Σώματος σε κάθε τέτοια περίπτωση είναι τα περιπολικά σκάφη να σπεύδουν στο συγκεκριμένο χώρο, να επεμβαίνουν και να προασπίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας» τονίζει με σημερινή του ανακοίνωση του το Αρχηγείο του Λιμενικού.
Οι ισχυρισμοί του στελέχους του Λιμενικού Σώματος προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ζήτησε τη διερεύνηση της σκοπιμότητας των συγκεκριμένων δηλώσεων.
Ο Αρχηγός του Λιμενικούς Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Δημήτριος Μπαντιάς, διέταξε άμεσα τη διαθεσιμότητα του εν λόγω στελέχους, τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε τακτό χρονικό διάστημα, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ήδη ο εισαγγελέας του αρμόδιου Ναυτοδικείου.


Εν τω μεταξύ κινήσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων καταγράφηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας σε όλο το μήκος των μικρασιατικών ακτών, αμέσως μετά το επεισόδιο στην βραχονησίδα Λαδοξέρα / Ζουράφα.
Τουρκικά πλοία κατευθύνονται με χαμηλή ταχύτητα από το ναύσταθμο του Γκιολτσούκ προς την έξοδο των Δραδανελίων, ενώ και στους ναυστάθμους Σμύρνης και Αλικαρνασσού καταγράφεται υψηλή κινητικότητα.
Έχουν καταμετρηθεί περί τις επτά κύριες μονάδες, φρεγάτες, κλάσης ΜΕΚΟ-200ΗΝ και O.H.Perry να αποπλέουν, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε υποβρύχια τα οποία ήδη έχουν αποπλεύσει από τις βάσεις τους.
Ταυτοχρόνως με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν πτήσεις τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.
Σε όλους τους τουρκικούς ναυστάθμους επικρατεί οργασμός και πυρομαχικά φορτώνονται στα πλοία.
Ελπίζεται ότι η όλη κινητοποίηση έχει να κάνει με τις μεγάλες ασκήσεις που ξεκινά το τουρκικό Ναυτικό σε 24 ώρες τόσο στο κεντρικό-βόρειο Αιγαίο, όσο και μεταξύ Ρόδου και συμπλέγματος Μεγίστης.
Πάντως η όλη κίνηση παρακολουθείται στενά από το ΠΝ και τα ναυτικά παρατηρητήρια, ενώ επικρατεί γενικά κατάσταση αυξημένης επιφυλακής (και στην ΠΑ, αλλά και σε μονάδες του Στρατού, ειδικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων.
Σύμφωνα με τρεις ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Αγκυρα από τη Δευτέρα, χθες, 13 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου δεσμεύει τρεις περιοχές του Αιγαίου, δύο στο βόρειο και μία στο νοτιοανατολικό Αιγαίο (αποκλεισμός Μεγίστης) σε σειρά ασκήσεων ανάμεσα στα ελληνικά νησιά, σημαντικότερη από τις οποίες είναι η «Akci Deniz» («Θαλάσσιος Πνεύμονας»).
Να σημειώσουμε ότι έχουν εκδώσει και Sub Note που σημαίνει έντονη δραστηριότητα εχθρικών υποβρυχίων στις περιοχές αυτές.


πηγη Samothakitika blog 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ