1 Ιουλ 2014

ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ Καταγγελίες για επίθεση σε μετανάστες - μάρτυρες

ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Καταγγελίες για επίθεση σε μετανάστες - μάρτυρες


Κι ενώ συνεχίζεται η δίκη με καταθέσεις μαρτύρων μεταναστών εργατών γης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών για τους πυροβολισμούς σε βάρος τους, στη Μανωλάδα, όταν αυτοί διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέες καταγγελίες για προσπάθεια τρομοκράτησης των μαρτύρων.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτές, αργά τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής ομάδα ατόμων, που επέβαιναν σε τρεις μηχανές, επιτέθηκαν σε βασικό μάρτυρα έξω από το μέρος που ζει στη Ν. Μανωλάδα. Οπως καταγγέλλεται, τον χτύπησαν με κλωτσιές και γροθιές και τον απείλησαν να μην πάει ξανά στο δικαστήριο. Να σημειωθεί ότι το πρωί της ίδιας μέρας στη δίκη, υπήρξε καταγγελία των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής ότι μάρτυρες της υπόθεσης απειλήθηκαν από συγγενείς κατηγορουμένων στο διάδρομο του δικαστηρίου και ζήτησαν να προστατευθούν οι μάρτυρες, αλλά κρίθηκε τελικά ότι δεν συντρέχει λόγος.
Οι πυροβολισμοί σε βάρος των εργατών γης είχαν γίνει από τους επιστάτες των εργοδοτών στις 17 Απρίλη 2013, σαν απάντηση στη συγκέντρωση δεκάδων μεταναστών εργατών, που παρέμεναν απλήρωτοι για μήνες. Από αυτούς τραυματίστηκαν 35. Η δίκη ξεκίνησε στις 6 Ιούνη. Κατηγορούμενοι είναι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Βαγγελάτος ΑΕ» και οι τρεις επιστάτες των καλλιεργειών του. Βασική κατηγορία είναι αυτή της εμπορίας ανθρώπων από εργασιακό «trafficking».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ