8 Ιουλ 2016

ΗΠΑ Νέο αστυνομικό έγκλημα με θύμα Αφροαμερικανό

ΗΠΑ
Νέο αστυνομικό έγκλημα με θύμα Αφροαμερικανό
Oι δολοφονίες Αφροαμερικανών από αστυνομικούς στις ΗΠΑ δεν έχουν τελειωμό. Λίγες ώρες μετά το προχτεσινό περιστατικό τής εν ψυχρώ εκτέλεσης του 37χρονου πωλητή Αλτον Στέρλινγκ στη Λουιζιάνα, υποτίθεται σε διαφιλονικία, έγινε χτες γνωστό ένα νέο περιστατικό στη Μινεσότα την Τετάρτη. Αυτήν τη φορά ο 32χρονος Φιλάντο Καστίλε πυροβολήθηκε από αστυνομικό κατά την διάρκεια τροχαίου ελέγχου στην πόλη Φάλκον Χάιτς, όταν ο αστυνομικός νόμιζε ότι θα τραβούσε όπλο την ώρα που ο άτυχος οδηγός πήγε να του δείξει τα χαρτιά του.
Η νέα δολοφονία ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την καταγραφή που έκανε φίλη του θύματος αμέσως μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του από τις σφαίρες του αστυνομικού. Στο βίντεο φαίνεται ο άτυχος άνδρας στη θέση του οδηγού, με μεγάλους λεκέδες από αίμα στην μπλούζα που φοράει. Στο βίντεο, η γυναίκα, η οποία δηλώνει στη σελίδα της στο Facebook πως ονομάζεται Λάβις Ρέινολντς, εξηγεί πως ο φίλος της έψαχνε για τα χαρτιά του, όταν ο αστυνομικός τον πυροβόλησε στο μπράτσο. Λέει επίσης πως ο φίλος της είχε κάνει γνωστό στον αστυνομικό πως είχε μαζί του ένα πυροβόλο όπλο, για το οποίο διέθετε σχετική άδεια. Ενώ ο άνδρας βογκάει από τον πόνο, ο αστυνομικός τον σημαδεύει με το όπλο του μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου.
Αυτά τα περιστατικά έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο της αστυνομικής και ρατσιστικής βίας (αφού τα θύματα είναι κυρίως Αφροαμερικανοί) που έχει στοιχίσει τη ζωή ή τον τραυματισμό σε δεκάδες ανθρώπους τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, το 2014 από λευκό ρατσιστή αστυνομικό στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.
Οι νέες δολοφονίες έχουν βγάλει στο δρόμο πολλούς ανθρώπους των κοινοτήτων, που διαδηλώνουν απαιτώντας να σταματήσει αυτό το διαρκές ρατσιστικό έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ