4 Ιουλ 2016

Είναι πολύ μελαμψοί για να αισθανόμαστε Ιρακινοί;!

 Είναι πολύ μελαμψοί για να αισθανόμαστε Ιρακινοί;!


irak-bagdath-bombistikh-epithesh-2

Όσο περνάει η ώρα ο αριθμός των νεκρών Ιρακινών από την τρομοκρατική επίθεση του «Ισλαμικού Κράτους» μεγαλώνει! Δεν θα θέλαμε να αρχίσουμε τις ίδιες «πνευματικές αναζητήσεις» μ’ εκείνες που είχαμε πριν από μερικές ημέρες για το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης! Θα θέλαμε απλά να σχολιάσουμε ότι δεν τους έφταναν τους Ιρακινούς οι δολοφονικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ, που επί χρόνια διέλυσαν τη χώρα τους, τώρα ανέλαβαν δράση και τα τσιράκια τους, οι εκπαιδευμένοι από την CIA τρομοκράτες του «Ισλαμικού Κράτους»!
Το ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις του «Ισλαμικού Κράτους» και όλων των άλλων παρακλαδιών της CIA ανά τον κόσμο γίνονται στα πλαίσια του ελέγχου των πλουτοπαραγωγικών πηγών και της χειραγώγησης της λαϊκής συνείδησης είναι ηλίου φαεινότερο! Το ποιος το καταλαβαίνει αυτό, είναι και προσωπικό πρόβλημα του καθενός, καθώς κανένας δεν μπορεί ν’ ανοίξει το κεφάλι κανενός για να βάλει μέσα τη γνώση και την αντίληψη! Στο 2016 ζούμε και εκτός από τις αποπροσανατολιστικές σαχλαμάρες κυκλοφορεί και μπόλικη γνώση! Ας ψάξει ο καθένας να τη βρει και ας μη σφυρίζει κλέφτικα!

Το ότι όμως για μία ακόμη φορά, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη και στη Βαγδάτη δεν γέμισε το διαδίκτυο με Ιρακινές σημαίες δίπλα στα προφίλ των χρηστών είναι άξιο μελέτης, γιατί τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν!
Το ένα «τινό» είναι να θεωρούμε τους Ιρακινούς πολύ μελαμψούς για να αισθανθούμε όλοι Ιρακινοί, παρ’ όλο που ήδη τα κορμιά μας κυκλοφορούν στις παραλίες προκειμένου να γίνουν πιο μελαμψά όχι από των Ιρακινών, αλλά και από των Καμερουνέζων!!
Το άλλο «τινό» είναι ότι πέρασε η μόδα των διαδικτυακών «σημαιούληδων» κι έτσι είναι πλέον tres banal η περιτύλιξη της σημαίας γύρω από το κορμί, ωσάν σαρμαδάκι!
Το τρίτο «τινό» είναι ότι ίσως βάλαμε το μυαλό μας λίγο να δουλέψει και αντιληφθήκαμε ότι όλοι οι Ιρακινοί δεν είναι το ίδιο, όπως όλοι οι Έλληνες δεν είναι το ίδιο, όπως όλοι οι Τούρκοι δεν είναι το ίδιο, όπως όλοι οι Γάλλοι δεν είναι το ίδιο κ.ο.κ.! Αντιληφθήκαμε δηλαδή ότι δεν είμαστε όλοι Έλληνες, καθώς είμαστε όμοιοι μόνο με τους Έλληνες που ταλαιπωρούνται όπως εμείς κι όχι με τους Έλληνες που μας ξεζουμίζουν για να τρώνε με χρυσά κουτάλια! Σ’ αυτό το μήκος κύματος ίσως αντιληφθήκαμε ότι τίποτε δεν έχουμε να χωρίσουμε με τους ταλαίπωρους Γάλλους, με τους ταλαίπωρους Τούρκους, με τους ταλαίπωρους Γερμανούς, με τους ταλαίπωρους Ιρακινούς! Έχουμε να χωρίσουμε μόνο με τους «μεγαλοκαρχαρίες» Γάλλους, Τούρκους, Γερμανούς, Ιρακινούς κτλ., όπως έχουμε να χωρίσουμε και με τους «μεγαλοκαρχαρίες» Έλληνες! Έχουμε να χωρίσουμε με αυτούς που παγκόσμια πίνουν το αίμα των λαών! Γιατί οι Έλληνες, οι Τούρκοι, οι Γερμανοί, οι Ισπανοί, οι Ιταλοί, οι Ιρακινοί, οι Ιρανοί καταπιεσμένοι έχουμε ένα κοινό όνομα κι έναν κοινό παρονομαστή που θα μας ενώνει είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι! Πάνω από όλα όλοι όσοι με τον ιδρώτα μας πλουτίζουν τα αφεντικά, είμαστε προλετάριοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ