29 Αυγ 2017

Πρωτοφανής απειλή για την ανθρωπότητα η Βόρεια Κορέα!

        


Εκτάκτως συγκαλείται σήμερα το απόγευμα το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητήσει την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Η έκτακτη σύγκληση του οργάνου πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα των ΗΠA και της Ιαπωνίας.
Ιαπωνία και ΗΠΑ θεωρούν την εκτόξευση του πυραύλου από την Βόρεια Κορέα ως μια πρωτοφανή απειλή και είναι πολύ πιθανόν τέτοια να την θεωρήσει και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Μια που θα συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα συζητήσει για απειλές, ας συζητήσει και για την Τουρκία η οποία πριν από 43 χρόνια εισέβαλε στην Κύπρο και κατέλαβε την μισή την οποία κατέχει μέχρι σήμερα. Ας συζητήσει και για τις συνεχείς Τουρκικές απειλές επί των Ελληνικών και των Κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ας συζητήσει για την Τουρκία η οποία συνεχώς παραβιάζει ξένα κυριαρχικά δικαιώματα και απειλεί να εισβάλει σε ξένο έδαφος! Η Βόρεια Κορέα δεν εκτόξευσε τέτοιες απειλές. Την εδαφική της ακεραιότητα υπερασπίζει!
Υποθέτουμε βέβαια ότι αν η Ελλάδα ή η Κύπρος ανέπτυσσαν ένα άλλο αμυντικό πρόγραμμα, το οποίο δεν θα τις άφηνε έρμαιο στις ορέξεις της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ, θα αντιμετώπιζαν τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες απειλές που αντιμετωπίζει η Βόρεια Κορέα από τον ΟΗΕ.

Κώστας Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ