29 Αυγ 2017

ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια για να καθηλώσουν τους εργαζόμενους


Συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο οι παρεμβάσεις στελεχών του ΚΚΕ για την προσπάθεια εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό



Με συνεντεύξεις και αρθρογραφία συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις στελεχών του ΚΚΕ τις τελευταίες μέρες για την αντικομμουνιστική υστερία που είναι σε εξέλιξη με αφορμή τις ανιστόρητες εκδηλώσεις της εσθονικής προεδρίας της ΕΕ στο Ταλίν. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα βασικά σημεία από αυτές τις παρεμβάσεις.
Συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παραχώρησε το Σάββατο 26/8 η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Απαντώντας στο γιατί γίνεται σήμερα η προσπάθεια ξαναγραψίματος της Ιστορίας, η Λ. Ράζου τόνισε ότι τα αστικά επιτελεία ανησυχούν καθώς «παρά την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του καπιταλισμού που συντελέστηκε με τις αντεπαναστατικές ανατροπές, πριν από περίπου 25 χρόνια, το σύστημά τους έχει σαπίσει, γεννάει κρίσεις, φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους». Και πρόσθεσε: «Η προοπτική ενός νέου γύρου κοινωνικών επαναστάσεων είναι μπροστά και η πρώτη προσπάθεια των λαών στις χώρες που οικοδομούσαν το σοσιαλισμό, και ιδιαίτερα της ΕΣΣΔ, ανέδειξε τα μεγάλα κατορθώματα που μπορεί να γεννήσει η συνειδητή μαζική και οργανωμένη δράση των εργατικών - λαϊκών μαζών, την ανωτερότητα του νέου τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας και της παραγωγής, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού».
Στάθηκε στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει λάδι την ΕΕ υποστηρίζοντας ότι το αντικομμουνιστικό συνέδριο στην Εσθονία αποτελεί παρέκκλιση τάχα από τις αρχές της. Οπως είπε, «η ΕΕ έχει στο DNA της τον αντικομμουνισμό, είναι οργανικό στοιχείο της συγκρότησης και της ύπαρξής της. Οπως και στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αντισοβιετισμός και ο ιδεολογικός αναθεωρητισμός καθώς και η υποστήριξη ανιστόρητων και χρεοκοπημένων απόψεων για την πορεία οικοδόμησης του σοσιαλισμού τον 20ό αιώνα».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων ανέφερε: «Η στάση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων είναι συνεπής και "ξεπλένει" το σύστημα της αστικής εξουσίας που υπηρέτησαν και υπηρετούν από κυβερνητικές και άλλες "θεσμικές" θέσεις. Τον καπιταλισμό υπηρετούν που ενίοτε οι μορφές άσκησης της εξουσίας του παίρνουν το εγκληματικό πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού. Αυτή η αλήθεια δεν εξισώνεται από καμιά χυδαία προσπάθεια να τσουβαλιάσουν τους θύτες με τα θύματα, με το χοντροκομμένο αντικομμουνισμό τους. Η πλειοδοσία επίσης της "Αυγής" σε χαρακτηρισμούς δεν "ξεπλένει" τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αποδειχτεί από τα πιο βολικά παιδιά του συστήματος».
Το καπιταλιστικό σύστημα γεννά το φασισμό
Σε άρθρο του με τίτλο «Πραγματικοί και κάλπικοι αντίπαλοι του φασισμού», στην εφημερίδα «Αληθινές Ειδήσεις» (26/8/2017), ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η Ιστορία έχει αμετάκλητα φωτίσει ότι το καπιταλιστικό σύστημα γεννά το φασιστικό ρεύμα και το αξιοποιεί πολύμορφα για την ενίσχυση της δικτατορίας του κεφαλαίου.
Γι' αυτό οι αστικές δημοκρατίες της Γαλλίας και της Αγγλίας στήριξαν τα επεκτατικά και αντισοβιετικά σχέδια της ναζιστικής Γερμανίας, με κορυφαίο παράδειγμα τη συμφωνία του Μονάχου. Γι' αυτό και η αστική δημοκρατία της Γερμανίας, που έπνιξε στο αίμα τη σοσιαλιστική επανάσταση, άνοιξε το δρόμο για την καγκελαρία στον Χίτλερ.
Οι σημερινοί υμνητές των εσθονικών ταγμάτων των Ες Ες δεν μπορούν να σβήσουν την καθοριστική συμβολή του Κόκκινου Στρατού και των 20 εκατομμυρίων νεκρών της ΕΣΣΔ στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Δεν μπορούν να κρύψουν ότι μόνο οι κομμουνιστές παλεύουν να ανατρέψουν το σύστημα που γεννά το φασισμό. Δεν μπορούν να κρύψουν ότι η δικτατορία του κεφαλαίου και με τη μορφή της αστικής δημοκρατίας είναι βουτηγμένη στο αίμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, από το Βιετνάμ μέχρι το Ιράκ, των εργατικών ατυχημάτων - εγκλημάτων, της εξαθλίωσης.
Δεν μπορούν να κρύψουν τα δύο πραγματικά άκρα της κοινωνίας, με αντίθετα ταξικά συμφέροντα, την εργατική τάξη και την άρχουσα τάξη των καπιταλιστών.
Οσο δυναμώνει η επίθεση στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις του λαού τόσο θα δυναμώνει και η αντικομμουνιστική εκστρατεία. Αυτήν την πολιτική προωθεί αποφασιστικά η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρόθυμος σημαιοφόρος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της εγχώριας αστικής τάξης. Την ίδια αντιλαϊκή πολιτική στηρίζει η ΝΔ, που για να διαφοροποιηθεί φτάνει πλέον να διαγωνίζεται στο χυδαίο αντικομμουνισμό με τη Χρυσή Αυγή».
Η ΕΕ συνεχώς ενισχύει τον αντικομμουνισμό της
Σε άρθρο του με τίτλο «Ο αντικομμουνισμός... τυφλώνει», στην εφημερίδα «Τα Νέα» (26/8/2017), ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Στο Ταλίν, η συκοφάντηση του σοσιαλισμού, το ξαναγράψιμο της Ιστορίας στα μέτρα των απολογητών του καπιταλισμού, η λεγόμενη εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζιστικό τέρας, δηλαδή με τις δυνάμεις που το συνέτριψαν, απογειώθηκαν. Εφτασαν στο σημείο να ταυτίζουν το ανεπανάληπτο επιστημονικό έργο του Μαρξ "Το Κεφάλαιο" με το ανοσιούργημα του Χίτλερ "Ο Αγών μου"!! (...) Επιβεβαιώθηκε ξανά ότι η εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό έχει ως αναγκαία συνέπεια να αθωώνει τον δεύτερο, ξεπλένοντας τα αίσχη του καπιταλιστικού συστήματος. Κρύβοντας ότι ο φασισμός είναι γέννημα - θρέμμα του, ότι την κυβερνητική εξουσία στον Χίτλερ την παρέδωσαν τα αστικά κοινοβουλευτικά κόμματα, ότι αποτέλεσε την ιδανική μορφή στήριξης του κεφαλαίου σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και προετοιμασίας του πολεμικού μακελειού, για νέες αγορές και με ιδιαίτερο στόχο την ΕΣΣΔ. Οτι το κόμμα του Χίτλερ χρηματοδοτήθηκε αφειδώς γι' αυτούς τους λόγους από επιχειρηματικά μεγαθήρια της Γερμανίας, όπως "Κρουπ" κ.ά, αλλά και των ΗΠΑ, όπως "Στάνταρτ Οϊλ" κ.ά. (...)
Αναμφίβολα, καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να παίρνει μέρος σε εκδηλώσεις τύπου Ταλίν. Θα ήταν όμως γελοίο εάν δεν ήταν πολλαπλά βολικό να παρουσιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σαν... κομμουνιστική δύναμη, σαν κάτι που δεν είναι. Βολικό για τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε με την προβιά του "αγωνιστή" να καλύπτει την αντιλαϊκή πολιτική, που εφαρμόζει υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, που αθωώνει την αντιδραστική ΕΕ. Βολικό και για τη ΝΔ και άλλα κόμματα, για να κρύψουν τη στρατηγική σύμπλευση και συμφωνία τους στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική, στην υλοποίηση του 3ου μνημονίου που ψήφισαν όλοι μαζί».
Η αντικομμουνιστική υστερία πάει πακέτο με την αντιλαϊκή επίθεση
«Αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, κάθε άνθρωπο καλής προαίρεσης να αναχαιτιστεί η αντικομμουνιστική υστερία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1.
Τόνισε ότι, ιδιαίτερα στην ΕΕ, η αντικομμουνιστική εκστρατεία πάει χέρι χέρι με την προσπάθεια να ξηλωθούν όλα τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα που γνώρισε η ευρωπαϊκή ήπειρος κάτω από σκληρούς ταξικούς αγώνες και φυσικά κάτω από την επίδραση της ύπαρξης του σοσιαλισμού στη μισή Ευρώπη. «Αυτή η επίθεση», συνέχισε ο Γιάννης Πρωτούλης, «που ξεκινά και από τις Βαλτικές χώρες, συνεχίζεται στη Γερμανία, στη Γαλλία, όπου ο κ. Μακρόν έχει ήδη έτοιμα νομοσχέδια προς ψήφιση, με τα οποία καταργούν και εκεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ξηλώνουν τα κοινωνικο-ασφαλιστικά συστήματα και προφανώς έρχεται στην Ελλάδα στις 7 Σεπτέμβρη για να πάρει και τεχνογνωσία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ειδίκευση απ' ό,τι φαίνεται σε τέτοιου είδους βρώμικες δουλειές».
Οπως είπε, ο αντικομμουνισμός είναι «προπομπός στην επίθεση που δέχεται ο λαός μας και συνοδεύει κάθε προσπάθεια για να μείνει η εργατική τάξη χωρίς δικαιώματα, για να μη διεκδικήσει αυτονόητα πράγματα, για να μη διεκδικήσει μια αξιοπρεπή ζωή, πολύ περισσότερο τώρα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και μιας προσπάθειας που γίνεται για την περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη, είναι ζήτημα στρατηγικής - για τα μονοπώλια, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες - όρος γι' αυτήν την ανάπτυξη τα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων».
«Εμείς λέμε ότι μέσα από αυτή την κουβέντα», κατέληξε ο Γιάννης Πρωτούλης, «που αφορά το σήμερα, αφορά τους ίδιους τους εργαζόμενους, χρειάζεται να σκεφτούμε τι μέτρα πρέπει να πάρουν εδώ και τώρα οι εργαζόμενοι για να αρχίζουν να προσεγγίζουν τη διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρότητα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για το παρόν και το μέλλον».

1 σχόλιο:

TOP READ