24 Αυγ 2017

Επειδή υπάρχει το ΚΚΕ!

        


Το ΚΚΕ φράζει το δρόμο στα διόδια του Πολυμύλου της Κοζάνης για να μην περάσουν τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα
Πριν από μερικές ώρες η Ευρωομάδα της Αριστεράς ζήτησε μποϊκοτάζ και ακύρωση της συνόδου για τα εγκλήματα του Κομμουνισμού. Παράλληλα ζητά από τους υπουργούς Δικαιοσύνης των κρατών-μελών της ΕΕ, και ειδικά εκείνους που υπηρετούν και προωθούν προοδευτικές πολιτικές, να μποϋκοτάρουν αυτή την διοργάνωση, όπως ήδη έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση.
«Σε μια περίοδο που η ακροδεξιά και οι νεοναζί εκμεταλλεύονται την αποτυχία των πολιτικών της ΕΕ, η εξίσωση του Ναζισμού και Κομμουνισμού είναι ιστορικά αναληθής, επικίνδυνη και απαράδεκτη» αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ευρωομάδα της Αριστεράς.
Η Ευρωομάδα της Αριστεράς κάνει στροφή, τουλάχιστον προσωρινά, και ζητάει να καταδικαστεί η προσπάθεια εξίσωσης του κομμουνισμού με τον φασισμό, κάτι που δεν έκανε τα προηγούμενα χρόνια αφού προώθησε συστηματικά τον αντικομμουνισμό, την θεωρία των δύο άκρων και την εξίσωση των κομμουνιστών με τους φασίστες!
Η σταθερή στάση του ΚΚΕ, η συστηματική παρέμβαση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, για να μην περάσει η ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με τον φασισμό, η επίμονη δουλειά του κόμματος της εργατικής τάξης για την προβολή του αγώνα των κομμουνιστών ενάντια στον Γερμανό κατακτητή, όπως και για όλους τους αγώνες που ανέπτυξαν οι κομμουνιστές για να μπορούν οι λαοί να περπατάνε στα δύο σαν άνθρωποι και να μην ξεχνάνε ποιος είναι ο πατριώτης και ποιος ο προδότης, οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί να συμμετάσχει στην αντιιστορική και αντιεπιστημονική διοργάνωση των Εσθονών για την εξίσωση του κομμουνισμού με τον φασισμό. Η έκταση που πήρε το θέμα ανάγκασε την Ευρωπαϊκή Αριστερά, η οποία μέχρι τώρα είχε προωθήσει τον αντικομμουνισμό και την ταύτιση του κομμουνισμού με τον φασισμό, να αλλάξει πορεία στιγμιαία για να μην ταυτιστεί με τους φασίστες γιατί στη διοργάνωση αυτή της Εσθονίας θα παρελάσουν σαν ήρωες οι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών που πολέμησαν ενάντια στον Κόκκινο Στρατό. Η στάση βέβαια αυτή της Ευρωαριστεράς για την συγκεκριμένη διοργάνωση στην Εσθονία δεν την απαλλάσσει από την αντικομμουνιστική πολιτική που ακολουθεί, στηρίζοντας πολιτικές απαγόρευσης κομμουνιστικών κομμάτων και συμβόλων, όπως και διώξεις κομμουνιστών στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να μην ξεχνάμε ότι πέρυσι σύσσωμη η Ευρωαριστερά, μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε σε παρόμοια αντικομμουνιστική διοργάνωση στην Μπρατισλάβα, την οποία είχε καταγγείλει το ΚΚΕ.
Πρέπει να είναι πολύ περήφανοι οι Έλληνες κομμουνιστές για τον εαυτό τους και για το ΚΚΕ, το μόνο κομμουνιστικό κόμμα παγκόσμια που κρατάει τόσο ψηλά τη σημαία του σοσιαλισμού στη βάση των Μαρξιστικών – Λενινιστικών αρχών σε τόσο αντίξοες αντεπαναστατικές συνθήκες και όχι μόνο ανοίγει τον δρόμο για την αλλαγή και για τον ερχομό της κοινωνίας της χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο αλλά μπαίνει εμπόδιο στις αντεργατικές αλλά και στις αντιιστορικές ανατροπές.

Τάκης Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ