24 Αυγ 2017

Οι εργαζόμενοι στη «LIDL» καταγγέλλουν τις απολύσεις

        


Τις απολύσεις και την επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματα των εργαζομένων καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «LIDL». Επισημαίνει, μάλιστα, ότι ανάμεσα στις απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία το τελευταίο διάστημα, περιλαμβάνεται και μια εργαζόμενη με σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγείας. Όπως αναφέρει το Σωματείο, οι απολύσεις συνοδεύονται από κατηγορίες ενάντια στους εργαζόμενους, για παράδειγμα ότι μίλησαν απότομα σε πελάτη, ακόμα και από αναπόδεικτες κατηγορίες για κλοπή…
«Η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι δεν κάνει απολύσεις αφού παίρνει κάθε δυνατό μέτρο για να εξαντλήσει σωματικά και ψυχολογικά τους συναδέλφους και να τους οδηγήσει σε παραίτηση. Στοχεύει κυρίως στους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας ή με περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας, για να μπορεί να τους αντικαταστήσει με νέους χωρίς δικαιώματα και με χαμηλότερο μισθό», σημειώνει το Σωματείο. Και προσθέτει: «Καθημερινά αυξάνεται η εντατικοποίηση αλλά και η τρομοκρατία, για να δουλεύει αδιαμαρτύρητα κάθε εργαζόμενος σε όλα τα πόστα και με εξαντλητικούς ρυθμούς. Καθημερινή είναι και η απειλή της απόλυσης, με τους εργαζόμενους να δέχονται επανειλημμένα επιπλήξεις και αιφνιδιαστικούς ελέγχους».

«Τα συμφέροντα της εργοδοσίας να αναπτύσσεται διαρκώς, να ανταγωνίζεται με τις άλλες εταιρείες του κλάδου, να κυνηγάει το κέρδος με κάθε τρόπο, δεν ταυτίζονται με τα δικά μας συμφέροντα για πλήρη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειές μας», καταλήγει το Σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν εστίες αντίστασης σε κάθε κατάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ