6 Οκτ 2017

Επιστολή νεοσυλλέκτων στο ΚΕΠΒ Θήβας

Σε επιστολή τους νεοσύλλεκτοι στρατιώτες του ΚΕΠΒ Θήβας αναφέρουν:
«Μπαίνοντας ως νεοσύλλεκτοι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού της Θήβας με την Ε' ΕΣΣΟ του Σεπτεμβρίου 2017 ήρθαμε αντιμέτωποι με μια σειρά προβλήματα.
1) Από τη μία νιώθουμε ότι ως απλοί στρατιώτες δεν αποτελούμε πρώτη προτεραιότητα για το Στρατό. Πολλές από τις εγκαταστάσεις στις οποίες διαβιούμε ή ο εξοπλισμός τον οποίο χρησιμοποιούμε (θάλαμοι, ντουζιέρες, τουαλέτες κ.λπ.) είναι αρκετά παλιά και εμφανίζουν πολλές δυσλειτουργίες. Παράλληλα, το ΚΨΜ του στρατοπέδου είναι ιδιωτικό, με αποτέλεσμα πολλά από τα προϊόντα τα οποία πουλά να είναι αρκετά ακριβά. Επίσης υπάρχουν ελλείψεις ακόμη και σε καθαριστικά, αλλά και φάρμακα, όπως για παράδειγμα η παρακεταμόλη (το γνωστό Depon). Η μόνιμη δικαιολογία είναι ότι "ο Στρατός δεν έχει λεφτά". Ωστόσο, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Ελλάδα είναι η 2η χώρα σε στρατιωτικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ. Επομένως, λεφτά για να καλυφτούν οι ανάγκες των φαντάρων υπάρχουν κι εκεί θα έπρεπε να κατευθύνονται!
2) Ταυτόχρονα, μας ανησυχεί πολύ η πιθανή επαναχρησιμοποίηση του στρατοπέδου στον Άραξο από το ΝΑΤΟ, με την ενδεχόμενη μάλιστα αποθήκευση πυρηνικών όπλων εντός αυτού. Μια τέτοια εξέλιξη θα θέσει τη χώρα μας αλλά και την ειρήνη στη γύρω περιοχή σε ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους. Πρέπει να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα!
3) Τέλος, θεωρούμε απαράδεκτες τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στο γειτονικό hot spot, στο οποίο φιλοξενούνται πάνω από 500 πρόσφυγες και μετανάστες με τις οικογένειές τους (μεταξύ αυτών και πολλά παιδάκια). Στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχει γιατρός από τη ΜΚΟ "Γιατροί του Κόσμου" μόνο 11.00-14.00 κάθε μέρα και όλες τις υπόλοιπες ώρες εάν προκύψει κάποιο έκτακτο περιστατικό καλείται ο Στρατός να στείλει κάποιο γιατρό από το στρατόπεδό μας για να αντιμετωπίσει το περιστατικό ή να καλέσει το ΕΚΑΒ σε βαρύτερες περιπτώσεις. Θεωρούμε ότι είναι ευθύνη του κράτους να εξασφαλίσει μόνιμη και αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, ώστε να ζουν αξιοπρεπώς και να μην είναι έρμαια της μοίρας τους και των ΜΚΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ