6 Οκτ 2017

Τον αποχαρακτηρισμό της Ακρόπολης από αρχαιολογικό χώρο ζητάει το Eurogroup!

       


Απίστευτο κι όμως αληθινό;! Κι όμως το Eurogroup ζητάει τον αποχαρακτηρισμό της Ακρόπολης από αρχαιολογικό χώρο, διότι όπως διευκρινίζει σε δήλωσή του δεν μπορεί μία χώρα να χρωστάει τόσα χρήματα στους δανειστές και να αφήνει ανεκμετάλλευτο τον ωραιότερο λόφο της πρωτεύουσας! Το Eurogroup βέβαια τονίζει ότι δεν πρόκειται να βεβηλωθεί ο ιερός βράχος αλλά ίσα – ίσα θα αναδειχτεί και θα προβληθεί! Το Eurogroup εγγυάται και την επιστροφή των Καρυάτιδων! Βέβαια θέτει ως προϋπόθεση για όλα αυτά να αποχαρακτηριστεί από αρχαιολογικός χώρος η Ακρόπολη ώστε να χτιστεί στον λόφο πολυτελές ξενοδοχείο το οποίο θα αναλάβει και την διαχείριση της Ακρόπολης και του μουσείου της Ακρόπολης! Η ανακοίνωση του Eurogroup υπογραμμίζει ότι μία χώρα που χρωστά τόσα χρήματα και βρίσκεται σε μνημόνια και εποπτεία δεν μπορεί να κρατά ανεκμετάλλευτη την Ακρόπολη και να μην την δίνει έναντι μεγάλου ενοικίου για επιδείξεις μόδας, διαφημιστικά γυρίσματα, γυρίσματα ταινιών πορνό και ότι άλλο προκύψει!
Πάλι όμως δεν είναι Πρωταπριλιά και όλα τα παραπάνω είναι υπερβολικά πρωταπριλιάτικα για να είναι αληθινά! Βέβαια επειδή με τον ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα είναι πρωταπριλιά, γιατί όλα τα παραπάνω να μη γίνουν πιστευτά;! Σάμπως πόσο απέχουν από το ότι το Eurogroup απαιτεί να καταστραφούν αρχαιοελληνικά ευρήματα εάν αυτά βρίσκονται σε τοποθεσίες των οποίων το ξεπούλημα είναι προαπαιτούμενο του 3ου μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ;!
Ναι καλά διαβάσατε και αυτό δεν είναι Πρωταπριλιάτικο, όπως η είδηση για τον αποχαρακτηρισμό της Ακρόπολης! Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν εξετάζουν την απόφαση που έλαβε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την κήρυξη περίπου 280 στρεμμάτων χώρου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος καθώς η ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου του «Ελληνικού» είναι προαπαιτούμενο του τρίτου μνημονίου. Η Κομισιόν παρεμβαίνει στο έργο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και ζητά την καταστροφή αρχαίων γιατί απαιτεί την λεία της! Άραγε πόση είναι η απόσταση που χωρίζει αυτήν την παρέμβαση από την παρέμβαση για τον αποχαρακτηρισμό της Ακρόπολης;!
Πρώτη φορά Αριστερά και απ’ ότι φαίνεται πλησιάζει η ιδιωτικοποίηση του Παρθενώνα πολύ γοργά, αφού οι δανειστές έχουν πάρει απίστευτη φόρα με τον αγαπημένο και εκλεκτό τους πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!

Οράτιος Μενιππίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ