12 Δεκ 2017

Απαράδεκτο γεγονός, μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης



Στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, στο Μεσολόγγι, το προηγούμενο διάστημα οι φαντάροι αντιμετώπιζαν μια σειρά από σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Για τον λόγο αυτόν, οι φαντάροι βγήκαν στην αναφορά αρκετές φορές. Διαμαρτυρήθηκαν για σοβαρά προβλήματα και ιδιαίτερα για την ποιότητα του φαγητού. Ακόμη, αναφορές έγιναν από τους φαντάρους για τις κτιριακές υποδομές και τις άσχημες συνθήκες την περίοδο του χειμώνα.
Για την άσχημη κατάσταση που αναδείκνυαν οι φαντάροι μέσα από τις αναφορές τους, η απάντηση ήταν «ήξεις αφήξεις». Η διοίκηση στην πράξη αδιαφόρησε.
Την Πέμπτη 7/12 στο μεσημεριανό συσσίτιο υπήρχαν σκουλήκια στην κοτόσουπα. Οι φαντάροι αποχώρησαν από το εστιατόριο με διαμαρτυρίες, γεμάτοι αγανάκτηση από αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Το γεγονός της ύπαρξης σκουληκιών, μετά από συζήτηση με τους φαντάρους, επιβεβαίωσαν και παρόντες αξιωματικοί. Ορισμένοι φαντάροι που έφαγαν το συγκεκριμένο γεύμα, τις επόμενες ώρες έτρεχαν στο ιατρείο της μονάδας με προβλήματα.

Αυτή η κατάσταση οδήγησε τους φαντάρους σε διαμαρτυρίες και αντιδράσεις. Γι' αυτό, το βράδυ οι φαντάροι, διαμαρτυρόμενοι σοβαρά, αρνήθηκαν να σιτιστούν. Το ΚΨΜ ήταν επίσης κλειστό, για την προετοιμασία του για την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/12. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φαντάροι να μην έχουν τρόπο να σιτιστούν, παρά μόνο παραγγέλνοντας και πληρώνοντας από την τσέπη τους, από καταστήματα της περιοχής.


Φίλος της νέας ενότητας του «Ριζοσπάστη», «Για τους ένστολους», με αφορμή το περιστατικό στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου, μας έστειλε το παραπάνω σκίτσο
Φίλος της νέας ενότητας του «Ριζοσπάστη», «Για τους ένστολους», με αφορμή το περιστατικό στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου, μας έστειλε το παραπάνω σκίτσο
Την Παρασκευή 8/12, μέρα ορκωμοσίας, κλιμάκιο του ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκε επιτόπου για το συγκεκριμένο γεγονός, με εξόρμηση έξω από την πύλη του στρατοπέδου. Κατήγγειλε το απαράδεκτο γεγονός και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τις σοβαρές ευθύνες που έχει. Επίσης μοιράστηκε σε γονείς και φαντάρους υλικό, για καλή αγωνιστική θητεία, για τους νεοσύλλεκτους. Συνολικά υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και επικροτήθηκε η πρωτοβουλία του ΚΚΕ.

Για το απαράδεκτο γεγονός το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση, από την πρώτη στιγμή, στη Βουλή προς τον υπουργό Αμυνας, την Παρασκευή 8/12 και θα συνεχίσει να αναδεικνύει το πρόβλημα. Να μην ξανασυμβεί.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες. Χρήματα διαθέτει όταν πρόκειται για ΝΑΤΟικές δαπάνες, για συμμετοχή σε ασκήσεις και επιχειρήσεις. Αντίθετα, χρήματα δεν δίνει όταν πρόκειται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της στρατευμένης νεολαίας.
Η πάλη των φαντάρων με αναφορές - διαμαρτυρίες βοήθησε συνολικά οι στρατευμένοι του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων στο Μεσολόγγι να δυναμώσουν τις διαμαρτυρίες τους. Μπορούν, πλέον, και είναι αναγκαίο και με επιτροπές να ελέγχουν τουλάχιστον το ζήτημα της σίτισής τους. Γιατί κυρίως αυτοί σιτίζονται και είναι απαράδεκτο στις μέρες μας να τους δίνουν σάπια κρέατα για σίτιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ