12 Δεκ 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αγωνιστική παρέμβαση του ΠΑΜΕ στα γραφεία του ΣΕΒ

(ΦΩΤΟ)

 


Εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν το πρωί παρέμβαση στα γραφεία του ΣΕΒ, διατυπώνοντας με έμφαση τα αιτήματα τους. Στην πρόσοψη του κτιρίου ανέγραψαν τα εξής συνθήματα «751 ευρώ κατώτερο μισθό»«Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα απεργία», «Αυξήσεις στους μισθούς», «Όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και «Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών το αίμα». Επιπλέον πέταξαν κόκκινη μπογιά στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ και έγραψαν στο πεζοδρόμιο «ΠΑΜΕ».

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Παναγιώτης Κατάρας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου – Χάρτου κάλεσε σε ένταση του αγώνα για την επιτυχία της απεργίας της Πέμπτης 14 Δεκέμβρη.


Το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Οι βιομήχανοι μέσα από εβδομαδιαία δελτία, ημερίδες και συνεντεύξεις ξεδιπλώνουν τη στρατηγική του κεφαλαίου για τα νέα χτυπήματα στους μισθούς, τις συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις, προκειμένου να ανακάμψουν και να αυξηθούν τα κέρδη και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων. Τις επιδιώξεις και τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο, τις κάνει πράξη και τις προχωρά με σθένος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αυτήν την περίοδο μια σειρά μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι σε κάθε κλάδο τροποποιούν τις επιχειρησιακές συμβάσεις προς το χειρότερο, τσακίζουν τον εργάσιμο χρόνο, καταργούν τις αργίες, ξεζουμίζουν κυριολεκτικά τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, να απαντήσουν αγωνιστικά, να πάρουν μαζικά μέρος στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, στις 10.30 στην Ομόνοια».












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ