19 Απρ 2018

Προπαγάνδα από τα παλιά...


Με αφορμή την τελευταία πυραυλική επίθεση ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας στη Συρία, στην προπαγάνδα των αμερικανοΝΑΤΟικών κυριαρχούν τα προσχήματα που χρησιμοποιήθηκαν και στο παρελθόν, για να δικαιολογήσουν το μακέλεμα των λαών και να συγκαλύψουν τις πραγματικές αιτίες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων. «Τα χημικά όπλα κατά αμάχων (που φέρεται να χρησιμοποίησε η κυβέρνηση Ασαντ) είναι έγκλημα και δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο», «κράζουν» οι πρωταγωνιστές της επίθεσης και τα επιχειρήματά τους αναπαράγονται αυτολεξεί από «συμμάχους» και υποστηρικτές, στην αντιπαράθεση με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία. Πάει πολύ να εμφανίζονται ως προστάτες των αμάχων και επικριτές των όπλων μαζικής καταστροφής εκείνοι που με τις επεμβάσεις και τα «έξυπνα» όπλα τους ισοπεδώνουν ολόκληρους πληθυσμούς και σκοτώνουν αδιακρίτως. Εκείνοι που ευθύνονται για τις δυο ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, με χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους. Ο λαός έχει πείρα και πρέπει να τους ξεσκεπάσει. Να μη νομιμοποιήσει στη συνείδησή του το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που έγινε με πρόσχημα τα «χημικά του δικτάτορα Ασαντ», όπως και η προηγούμενη επίθεση στη Συρία, τον Απρίλη του 2017.
***
Στη Γιουγκοσλαβία ήταν ο «χασάπης Μιλόσεβιτς» και η «εθνοκάθαρση», που ενεργοποίησαν τάχα τα «δημοκρατικά» αντανακλαστικά των ιμπεριαλιστών να επέμβουν. Στην πραγματικότητα, στόχος τους ήταν ο παραπέρα διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας και η αλλαγή των συνόρων κατά τα συμφέροντά τους, για τον έλεγχο της Βαλκανικής και τη ΝΑΤΟική περικύκλωση της Ρωσίας. Στο Αφγανιστάν, ο «αντιτρομοκρατικός πόλεμος» και οι «Ταλιμπάν», κατασκεύασμα των ίδιων των μηχανισμών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και συμμάχων τους, ήταν το πρόσχημα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που κρατάει έως σήμερα και στοίχισε χιλιάδες νεκρούς, ανείπωτες καταστροφές. Στο Ιράκ, ήταν «τα χημικά και τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ», που δεν βρέθηκαν ποτέ, ενώ στη Λιβύη ήταν ο «δικτάτορας Καντάφι», που συνεργαζόταν με τα μονοπώλια ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας και έγινε «μαύρο πρόβατο» όταν πήγε να επαναδιαπραγματευτεί συμφωνίες μαζί τους και να ανοίξει τις «μπίζνες» με τη Ρωσία και την Κίνα. Στον κατάλογο προστέθηκε η Συρία, όταν το αστικό καθεστώς του Ασαντ ενίσχυσε παραπέρα τη συνεργασία του με τη Ρωσία και διαφώνησε με τη χάραξη ενεργειακών αγωγών που ήθελαν δυτικά μονοπώλια. Ετσι στήθηκε και ανδρώθηκε, από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, πετρελαιομοναρχίες του Κόλπου, Τουρκία, Ισραήλ, η εγκληματική οργάνωση του «Ισλαμικού Κράτους» και διάφορες «αντιπολιτευτικές» ομάδες, που συνεχίζουν να δρουν στη Συρία. Κατακρίνουν μάλιστα τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς ότι έκαναν «περιορισμένης έκτασης» βομβαρδισμούς και «δεν άλλαξε ο συσχετισμός στη χώρα»!
***
Ρόλο προπομπού ή αρωγού στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις παίζουν και διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που τις είδαμε στη «Αραβική Ανοιξη», στα γεγονότα της Ουκρανίας, αλλά και πιο πριν, στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και πάει λέγοντας. Τώρα, στις «αποκαλύψεις» για την επίθεση με χημικά στην Ντούμα της Συρίας πρωταγωνιστούν τα «Λευκά Κράνη». Πρόκειται για οργάνωση - κατασκεύασμα των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που δημιουργήθηκε και χρηματοδοτήθηκε αδρά το 2013 από το παραμάγαζο της CIA, την «Υπηρεσία των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη» (USAID). Στη Συρία τοποθετήθηκε επικεφαλής ο Τζέιμς Λε Μεζιέρ, Βρετανός πρώην αξιωματικός των επεμβάσεων στα Βαλκάνια και στη συνέχεια μισθοφόρος. Οι άνθρωποί της εμφανίζονται στα βίντεο, που προβάλλουν αφειδώς τα αστικά ΜΜΕ, να διασώζουν αμάχους σε βομβαρδισμένες περιοχές. Η συνεργασία τους με τις δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τις τζιχαντιστικές οργανώσεις είναι εμφανέστατη. Επίσης, διαφημίζονται με «ντοκιμαντέρ» στη διαδικτυακή πλατφόρμα «Netflix», από την εταιρεία δημοσίων σχέσεων «Τhe Syria Campaign», που έχει φτιαχτεί στη Βρετανία από δισεκατομμυριούχους αντιπολιτευόμενους με τη συνδρομή συμβούλων της Χίλαρι Κλίντον, αστέρων του Χόλιγουντ και διάφορων άλλων οργανώσεων μισθοφόρων που έχουν διαπρέψει στο Αφγανιστάν ή την Αϊτή.
***
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα «φιντάνια» που αξιοποιούν οι μακελάρηδες των λαών. Προσχήματα πάντα θα βρίσκονται ή θα κατασκευάζονται, για να σηκώνεται κουρνιαχτός και να ρίχνεται στάχτη στα μάτια των λαών. Ομως, η πραγματική αιτία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων βρίσκεται στο λυσσασμένο ανταγωνισμό των εκμεταλλευτών των λαών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, αγωγών μεταφοράς Ενέργειας, των αγορών και σφαιρών επιρροής. Αυτό καταγράφεται στη Συρία και τη Μέση Ανατολή, στον ανταγωνισμό των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και συμμάχων τους με τη Ρωσία και τους δικούς της συμμάχους. Η πρόσφατη πυραυλική επίθεση στη Συρία κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή και αυξάνει τους κινδύνους να γενικευτεί η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση. Απ' αυτήν τη σκοπιά, οι ευθύνες και της ελληνικής κυβέρνησης είναι μεγάλες, όχι μόνο επειδή αποδέχεται και αναπαράγει τα προσχήματα των ΝΑΤΟικών συμμάχων της, αλλά κυρίως επειδή συμμετέχει με τα μπούνια στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή, προσδοκώντας οφέλη για την ελληνική αστική τάξη. Κανείς να μη νομιμοποιήσει το νέο έγκλημα, τα προσχήματα και τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, την ελληνική εμπλοκή και συμμετοχή. Απάντηση είναι η ένταση της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στο ίδιο το σύστημα που τον γεννά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ