30 Μαΐ 2018

Επιβλητική συγκέντρωση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς

        

Μια πολύ επιβλητική συγκέντρωση σε όγκο και παλμό πραγματοποίησαν μέλη εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων σε πείσμα όλων όσων τους κατηγόρησαν τις προηγούμενες ημέρες ως προδότες γιατί καλούσαν σε απεργοσπασία. Τα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που καλούσαν όλες αυτές τις ημέρες σε απεργοσπασία καταγγέλλοντας την απεργία ως εργοδοτική, πραγματοποίησαν πριν από λίγο και μετά τη λήξη της εργασίας τους μία ανεπανάληπτη συγκέντρωση σε όγκο και παλμό σε κεντρικό τσιπουράδικο της πόλης που χωράει παραπάνω από 60 άτομα.
Ο κεντρικός ομιλητής της απεργοσπαστικής συγκέντρωσης αναφέρθηκε στο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργοσπασία όταν η απεργία κρίνεται από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά ως εργοδοτική, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων οι οποίοι κατόπιν ξέσπασαν σε επαναστατικά τραγούδια. Η συγκέντρωση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς δεν είναι μία εθιμοτυπική παρέλαση όπως οι συγκεντρώσεις άλλων δυνάμεων γι’ αυτό και δεν διαλύθηκε αλλά αναμένεται να κρατήσει μέχρι αργά τα μεσάνυχτα. Τραγούδια που ακούστηκαν στη συγκέντρωση και δημιούργησαν ρίγη συγκίνησης είναι «Τους μπεκρήδες κι αν δικάσουνε, άδικα θα με κρεμάσουνε», «Πίνω και μεθώ», «Ούζο όταν πιεις  γίνεσαι μπεκρής»*, «Με λεν μπεκρή», «Κι εσύ κακόμοιρε μπεκρή», «Εβίβα ρεμπέτες», «Το καπηλειό», «Εγώ θα κόψω το κρασί», «Ο Γιάννης ο μπεκρής», «Για μια κιθαρίτσα», «ο φτωχομπεκρής», «Ειμ’ ο Βαγγέλης ο μπεκρής», «Αλάνης και μπεκρής», «Χθες το βράδυ στην ταβέρνα πέθανε ο Περικλής, ο πιο ντερμπεντέρης άντρας κι ο πιο μερακλής μπεκρής», «Με λες μπεκρή και μπατιράκι».
Όποιος περάσει μέχρι το βράδυ από το τσιπουράδικο που συγκεντρώθηκαν οι απεργοσπάστες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς σίγουρα θα απολαύσει παρόμοια επαναστατικά τραγούδια και θα μπορέσει να βροντοφωνάξει μαζί τους συνθήματα όπως «η απεργοσπασία είναι ευλογία», «εγκληματίες απεργοί σε απεργία εργοδοτική», «η απεργία είναι μια απάτη, νόμος είναι ο λόγος του επιστάτη», «δυναμικά με απεργοσπασία εμπρός λαέ για άλλη κοινωνία»!
*Το τραγούδι αυτό το τραγούδησαν και στην άλλη εκδοχή του «Σαν μαστουρωθείς γίνεσαι ευθύς βασιλιάς, δικτάτορας, Θεός και κοσμοκράτορας», προκειμένου να εκφράσουν τη σύμφωνη γνώμη τους με την απελευθέρωση των μαλακών ναρκωτικών!!
Ραφαήλ Βασιλειάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ