30 Μαΐ 2018

Πρόεδρος Βιομηχάνων Φέσσας για Τσίπρα: Θα ΣΕΒεστε


Ο έρωτας του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων με την κυβέρνηση Σύριζα δεν είναι ακριβώς φρέσκο φρούτο, αλλά φαίνεται πως όσο περνάει ο καιρός δυναμώνει και μετατρέπεται σε πραγματική σχέση στοργής. Αυτό αποδεικνύει και η ομιλία του προέδρου του, Θόδωρου Φέσσα, ο οποίος όχι μόνο υιοθέτησε πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα περί “καθαρής εξόδου από τα μνημόνια” το καλοκαίρι, αλλά έσπευσε να δώσει και τα συγχαρητήρια του στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά:
Σε τρεις μήνες, η χώρα μας βγαίνει από τα μνημόνια. Κύριε πρωθυπουργέ, αυτό είναι αναμφισβήτητα μια πολύ θετική εξέλιξη. Συγχαρητήρια! Καθώς λοιπόν σηματοδοτείται η αρχή μιας νέας περιόδου, αξίζει να συζητήσουμε απόψε, πώς το όραμά μας μπορεί να γίνει πραγματικότητα”.
Δεν θυμόμαστε αν υπήρξε κι άλλη φορά που πρόεδρος του ΣΕΒ συνεχάρη δημόσια πρωθυπουργό, σίγουρα όμως τούτα τα συχαρίκια είναι δίκαια (και έγιναν πράξη). Η αλήθεια είναι πως τόσα μέτρα υπέρ των βιομηχάνων σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα και με συγκριτικά σημαντικά μειωμένες αντιδράσεις δεν είχε περάσει καμία άλλη κυβέρνηση, τουλάχιστον από την είσοδο στα μνημόνια κι εξής, αν όχι στη μεταπολίτευση.
Λογικό είναι λοιπόν να ανοίγει κι άλλο η όρεξη των “παραγωγικών” επιχειρηματιών του τόπου μας, που καθώς διαφάνηκε από την ομιλία Φέσσα, έχει βάλει ως πρώτη προτεραιότητα την υλοποίηση του παλιού διακαούς της πόθου για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Μάλιστα υπόσχεται μια “κοσμογονία” μετά την ίδρυσή τους “με επενδύσεις από την αφρόκρεμα των ξένων πανεπιστημίων, προσέλκυση των πλέον ταλαντούχων φοιτητών και επιστημόνων και αναβάθμιση όλου του εκπαιδευτικού μας συστήματος, με άνοιγμα στον ανταγωνισμό και στη συνεχή αξιολόγηση”. Χάρβαρντ στα Πετράλωνα, που είχε πει κάποτε και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, την περίοδο των φοιτητικών κινητοποιήσεων για το άρθρο 16.
Οι “πρωτοβουλίες” που εξαγγέλλει ο ΣΕΒ σε μια σειρά τομέων, δεν είναι απλώς ευσεβείς πόθοι, καθώς οι συνθήκες για την υλοποίησή τους, φαντάζουν στα μάτια των ιθυνόντων του πιο ευνοϊκές από ποτέ. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, το εργατικό κίνημα δηλαδή, που έχει τη δύναμη να βγάλει ξινά τα συγχαρητήρια σε κυβέρνηση και εργοδότες, Κι απεργία σημερα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία γι’αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ