20 Μαρ 2019

Ψαρεύουν σε θολά νερά


Τα υποκριτικά δάκρυα των αστικών πολιτικών δυνάμεων, που ακολούθησαν το αποτρόπαιο έγκλημα του ναζιστή μακελάρη στη Νέα Ζηλανδία, έδωσαν πολύ γρήγορα τη θέση τους στη χυδαία προσπάθεια αξιοποίησης του νέου αυτού κρούσματος της εγκληματικής ναζιστικής ιδεολογίας, για να «τονώσουν» τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές τους.
* * *
Σαν έτοιμα από καιρό, τα κυβερνητικά επιτελεία παρουσιάζουν το γεγονός σαν επιβεβαίωση τάχα της «επείγουσας ανάγκης» που παπαγαλίζουν το τελευταίο διάστημα, να συγκροτηθούν τα υποτιθέμενα «προοδευτικά μέτωπα» με παλιά και νέα ρετάλια της σοσιαλδημοκρατίας αλλά και της λεγόμενης κεντροδεξιάς, τα οποία μέτωπα δήθεν θα σταθούν εμπόδιο στην ακροδεξιά, στην ξενοφοβία και στο φασισμό.
Ποιοι τα λένε αυτά; Εκείνοι που επί τέσσερα χρόνια συγκυβερνούσαν με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και τώρα με ένα τμήμα τους, που χαριεντίζονταν με τους υπόδικους ναζιστές βουλευτές σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, που σέρνουν επί 4 χρόνια με απαράδεκτες δικαιολογίες τη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που στελέχη τους συνυπάρχουν σε μια σειρά από δημοτικούς συνδυασμούς με ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες. Τα λένε αυτά τα καλύτερα φιλαράκια των ιμπεριαλιστών τύπου Τραμπ και Νετανιάχου. Εκείνοι που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, των επεμβάσεων και του «διαίρει και βασίλευε» ανάμεσα στους λαούς, που οργανώνουν πολέμους δημιουργώντας κύματα προσφύγων και μεταναστών. Αυτοί που αναγορεύουν σε «εθνικό συμφέρον» το συμφέρον και τα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών, των αφεντικών δηλαδή των φασιστικών συμμοριών. Αυτοί που πρωτοστατούν στον εγκλωβισμό χιλιάδων διωγμένων από τις χώρες τους προσφύγων και μεταναστών, με την πολιτική της ΕΕ, και αλείφουν βούτυρο στο ψωμί ρατσιστικών και ακροδεξιών δυνάμεων.
Από κοντά, σε μοιρασμένους ρόλους, η ΝΔ και άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις που ψαρεύουν εδώ και καιρό στα βρωμόνερα του εθνικισμού και του ρατσισμού άρπαξαν την ευκαιρία να μιλήσουν περί «ακραίων ιδεολογιών» γενικά και αόριστα, περί «αποκήρυξης της βίας απ' όπου κι αν προέρχεται» κ.λπ. Με στόχο να θολώσουν τα νερά για την ταυτότητα των ναζιστικών αυτών εγκλημάτων και να δημιουργήσουν άθλιους συνειρμούς, ταυτίζοντας την εγκληματική ιδεολογία και δράση του ναζισμού με την εργατική - λαϊκή πάλη, με την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά και τον φασισμό.
***
Την ίδια ώρα, με αφορμή αυτό και άλλα περιστατικά, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για την ανάγκη οι «προοδευτικές» πολιτικές δυνάμεις να υπερασπιστούν τις «ιδρυτικές αξίες» της ΕΕ από τα νύχια ακροδεξιών και εθνικιστικών δυνάμεων.
Τι λένε; Οτι η ΕΕ, που έχει για «αρχές» της τον αντικομμουνισμό και την αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων», που σε μια σειρά από χώρες τιμά τους ναζιστές εγκληματίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ενώ παράλληλα απαγορεύει και διώκει Κομμουνιστικά Κόμματα και σύμβολα, που στηρίζει πραξικοπήματα όπου πρωτοστατούν ναζιστικές και αντιδραστικές δυνάμεις, όπως π.χ. στην Ουκρανία, θα γίνει... ανάχωμα στην ακροδεξιά και στο φασισμό.
Ποιοι θα υπερασπιστούν τάχα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαών;
Οι φίλοι του κ. Τσίπρα, όπως ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμ. Μακρόν, τον οποίο ο πρωθυπουργός προσκαλούσε για να βγάζει λόγους περί δημοκρατίας στην Πνύκα. Οι ίδιοι που με αφορμή τα αποκρουστικά εγκλήματα των τζιχαντιστών, σαν έτοιμοι από καιρό, κήρυξαν εν μια νυκτί στρατιωτικό νόμο που διήρκεσε 2,5 και πλέον χρόνια, βγάζοντας το στρατό στους δρόμους, περιστέλλοντας μια σειρά από συνδικαλιστικές και άλλες ελευθερίες, βάζοντας στο «γύψο» δημοκρατικά δικαιώματα, εντείνοντας συνολικά την καταστολή, στο όνομα της «τρομοκρατίας».
Οι ίδιοι που βρήκαν την άλλη στιγμή τα απαραίτητα προσχήματα ώστε να ξεδιπλώσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδιά τους, την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ιμπεριαλιστικής ένωσης, τις επεμβάσεις σε μια σειρά από χώρες που ανάμεσα στα άλλα δημιουργούν και τις καραβιές των εξαθλιωμένων προσφύγων και μεταναστών.
Αυτοί που με τη ρατσιστική πολιτική τους εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα hot spots, τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, που «θωρακίζουν» τους μηχανισμούς καταστολής ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες με τους αντιδραστικούς κανονισμούς του Δουβλίνου, την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής κ.ο.κ., θα δώσουν... μάχη κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού που ταΐζουν με την πολιτική τους.
* * *
Οσες λαθροχειρίες κι αν επιστρατεύσουν, όσα δήθεν «δημοκρατικά» και «προοδευτικά» καλέσματα κι αν απευθύνουν, οι σημαιοφόροι των σχεδιασμών του κεφαλαίου, των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να δώσουν τη μάχη ενάντια στο φασισμό, γιατί και οι ίδιοι υπηρετούν το σύστημα που τον γεννά.
Απάντηση στο φασισμό, στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία, στην ακροδεξιά μπορεί να δώσει μόνο το ΚΚΕ με την ιδεολογία και την πολιτική του, με τη δράση του στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που αντιπαλεύει τα πραγματικά αφεντικά των φασιστών και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις (ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.λπ.). Γιατί έχει αταλάντευτη στάση για την απομόνωσή τους μέσα στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, στη νεολαία. Γιατί δίνει τη μάχη ώστε λιγότεροι εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα να παρασυρθούν από το φασιστικό δηλητήριο, τη μάχη για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και την πτώση της ΧΑ από την τρίτη θέση ως πολιτικής δύναμης. Αυτά μεταξύ άλλων θα πρέπει να είναι βασικά κριτήρια για το λαό μας, για τη νεολαία σήμερα, στις επόμενες εκλογικές μάχες, αυτό πρέπει να γίνει και προσωπικός στόχος κάθε πραγματικά προοδευτικού ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ