23 Μαρ 2019

O αντιϊμπεριαλισμός βλάπτει τον τουρισμό της Πάτρας – Ρέστα υπέρ Πάιατ από τον υποψήφιο του Σύριζα κατά Πελετίδη

  

Θίχτηκε ο υποψήφιος του Σύριζα για την εναντίωση της δημοτικής αρχής Πάτρας στην παρουσία του “ποδηλάτη” Πάιατ σε ποδηλατικό γύρο, ανακαλύπτοντας “κομματικές φανφάρες” και “πλήγμα στον τοπικό τουρισμό”. 

Μπορεί το “νινί” Νίκος Νικολούπουλος να κρατά τα σκήπτρα μέχρι στιγμής στο συνδυασμό αντικομμουνισμού και γελοιότητας στην Πάτρα, ο κυβερνητικός υποψήφιος για το δήμο όμως, Γιώργος Ρώρος, αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται να καταθέσει τα όπλα στη μάχη για την πρωτιά έτσι εύκολα. Έχοντας δώσει ήδη ενθαρρυντικά δείγματα γραφής ως σήμερα, σηκώνοντας πχ. τη συκοφαντία περί “λογοκρισίας” του άρματος Αμβρόσιου στο πρόσφατο πατρινό καρναβάλι, ή ισχυριζόμενος πως η δημοτική αρχή αντιτίθεται στα πυρηνικά στον Άραξο, αλλά όχι στον παγκόσμιο πυρηνικό αφοπλισμό(!), ο εκλεκτός του Σύριζα αποφασίζει να αφήσει το όποιο “αριστερό” φύλλο συκής και να λειτουργήσει ξεκάθαρα ως εκπρόσωπος του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, που τόσο αγαπάει εξάλλου την Πάτρα, μη χάνοντας ευκαιρία να βολτάρει στην περιοχή.


Αυτή τη φορά ο Πάιατ προσκλήθηκε να συμμετάσχει στον 42ο ποδηλατικό γύρο “θυσίας” ανήμερα της 25η Μαρτίου. Η αντίθεση του Δήμου Πάτρας προκάλεσε την ιερή οργή του Ρώρου και της παράταξής του, κατηγορώντας τον Πελετίδη για “δαιμονοποίηση της συμμετοχής του πρέσβη” κι ότι “Φθάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε κι έναν ποδηλάτη!”. Η στάση αυτή του δημάρχου οφείλεται στις “κομματικές επιταγές του ΚΚΕ” και “καταδικάζει την Πάτρα σε διεθνή απομόνωση”. Ίσως της επιβληθεί και εμπάργκο, σαν αυτά που συνηθίζει να επιβάλει η χώρα που εκπροσωπεί ο “αθώος ποδηλάτης” Πάιατ, που τι έχει κάνει δηλαδή ο άνθρωπος, μια Ουκρανία διέλυσε μόνο, εδώ στην Ελλάδα από την άλλη μας έχει κατασκλαβώσει με την αβρότητά του κι εμείς είμαστε αχάριστοι.

Η εναντίωση στον ιμπεριαλισμό βαφτίζει “κομματικές φανφάρες” που “στοιχίζουν στην πόλη” και πλήττουν ανεπανόρθωτα τον τουρισμό. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα πάντα με τον κύριο Ρώρο, μιλούνια Αμερικανών περιμένουν με το βλέμμα κολλημένο στην οθόνη να δουν τον πρέσβη των ΗΠΑ σε μια μικρή βαλκανική χώρα για να ξεχυθούν ν’απολαύσουν τις αχαϊκές ομορφιές. Διερωτάται μάλιστα αν την ίδια αντιμετώπιση επιφυλάσσει η δημοτική Αρχή και για τους Αμερικανούς τουρίστες; Γιατί φυσικά το ίδιο είναι οι απλοί τουρίστες με τον πρέσβη του κράτους που έχει διεξαγάγει τους περισσότερους πολέμους κι επεμβάσεις της ανθρώπινης ιστορίας.

Όσο για το “τουριστικό προϊόν της Πάτρας” και τις “θέσεις εργασίας που θυσιάζονται στο βωμό της καθαρότητας”, ας μην ξεχνάει ο κύριος Ρώρος, πως ο μόνος δήμαρχος που ενδιαφέρθηκε να κάνει την πόλη όμορφη, πρώτα για το λαό της και κατά συνέπεια και για τους επισκέπτες της, είναι ο Κώστας Πελετίδης.
 Είναι επίσης ο μόνος που ασχολήθηκε ενεργά με την καταπολέμηση της ανεργίας, διοργανώνοντας ακόμα και πορεία προς την Αθήνα, την ώρα που η κυβέρνηση που στηρίζει το Ρώρο καμαρώνει για στατιστικές μειώσεις – κι αυτές ασήμαντες μπροστά στο μέγεθος του προβλήματος – της ανεργίας που μεταφράζονται σε γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης.

Δεν ξέρουμε αν αύριο ο κύριος Ρώρος παραστεί στον ποδηλατικό γύρο για να σφίξει το χέρι του “ποδηλάτη – ινδάλματός του”, αν θα του κάνει το νεροκουβαλητή, αν θα του γυαλίσει τη σέλα πριν ξεκινήσει ή αν θα του σφουγγίσει τον ιδρώτα στην επιστροφή. Το μόνο σίγουρο είναι πως η αμερικανοδουλεία και το ποδήλατο δεν ξεχνιούνται. Εμείς από την πλευρά μας, να του αφιερώσουμε ελαφρά πειραγμένους τους παρακάτω στίχους:

Ήρθαν κάτι Αμερικάνοι με σφραγίδες και μελάνι Τα ποδήλατα στο χέρι να υπογράψουν κάτι γέροι

Την επόμενη φορά που θα κάνει την εθιμοτυπική του πορεία προς την πρεσβεία ο Σύριζα για το Πολυτεχνείο, μην ξεχάσει να εντάξει στα αιτήματά του και περισσότερους ποδηλατόδρομους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ