30 Μαΐ 2019

Το πραγματικό δίλημμα για το λαό του Χαϊδαρίου



Στον α' γύρο των δημοτικών εκλογών η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγράφει αύξηση σε απόλυτο αριθμό ψήφων κατά 1.471 ψήφους (5.502 από 4.031), ποσοστό αυξημένο κατά 7% (25,43% από 18,43%) σε σχέση με το 2014. Αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για τη νίκη την ερχόμενη Κυριακή.

Εκφράζει τη μεγάλη δυναμική και τη συσπείρωση χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας, που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Την πλατιά αναγνώριση της θέσης μας «οι πραγματικές λαϊκές ανάγκες μπροστά», που έγινε πράξη, καθώς τα προηγούμενα 5 χρόνια διεκδικήσαμε, απαιτήσαμε, αγωνιστήκαμε, βρεθήκαμε στην απέναντι όχθη με όλους όσοι τσακίζουν το λαό μας.

Ολο αυτό το διάστημα, βρήκαμε απέναντί μας ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που καραδοκούν. Ο εκλεκτός τους Β. Ντηνιακός, επικεφαλής του συνδυασμού «Χαϊδάρι Ξανά», απολαμβάνει την πλήρη στήριξή τους, με κάθε τρόπο και με όλα τα μέσα. Τους ενοχλεί ότι εμποδίσαμε τα σχέδιά τους, ότι ο λαός του Χαϊδαρίου συνειδητοποιεί την τεράστια διαφορά μας.

Ο Β. Ντηνιακός, προσπαθώντας να εξηγήσει την άνοδο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καταφεύγει σε συκοφαντίες για να κρύψει την πραγματικότητα. Γι' αυτό χαρακτηρίζει την πεντάχρονη διοίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης «περίοδο μιζέριας».
«Μιζέρια» όμως ήταν για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που χάλασαν τα σχέδιά τους για να αρπάξουν και να αρμέξουν σε βάρος του λαού, κάνοντας χρήση όλου του αντιλαϊκού - αντιδραστικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των δήμων και υπηρετούν πειθήνια ο Ντηνιακός και οι άλλοι.
Για τις λαϊκές οικογένειες, όμως, ήταν μια περίοδος που δεν φορτώθηκαν άλλα βάρη. Γιατί σε μια δύσκολη περίοδο για όλους εμάς, μέσα στην κρίση, η δημοτική αρχή δεν ήταν ένας ακόμα εχθρός του λαού, αλλά στήριγμα και συναγωνιστής του.
Μιλάει για μια περίοδο «μιζέριας», γιατί ήταν περίοδος ανακούφισης για λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους στο δήμο. Γιατί είναι ενάντια στις διεκδικήσεις τους, γιατί ενώ ήταν μια περίοδος όπου η διοίκηση του δήμου ήταν συνεχώς μαζί και στο πλευρό των εργαζομένων, αυτός θέλει τους εργαζόμενους σε μόνιμη αβεβαιότητα και ανασφάλεια, για να τους εκβιάζει και να τους τρομοκρατεί.

Οποια πέτρα και αν σηκώσεις όμως στο Χαϊδάρι, βρίσκεις τα έργα και τις ημέρες της πορείας του συνδυασμού του Ντηνιακού, επί 20 χρόνια στη διοίκηση του δήμου. Γιατί «Χαϊδάρι ξανά» σημαίνει διοίκηση όπου κουμάντο κάνουν τα συμφέροντα και οι παρατρεχάμενοι. Σημαίνει αυταρχισμός προς τους εργαζόμενους και ομηρία. «Χαϊδάρι ξανά» και Ντηνιακός σημαίνει απλόχερη στήριξη σε λίγους και εκλεκτούς. Σημαίνει ανυπαρξία έργων υποδομής που υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, αντιπλημμυρική θωράκιση. Σημαίνει Χαϊδάρι ξανά πνιγμένο.

«Χαϊδάρι Ξανά» σημαίνει πλήρη ευθυγράμμιση με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. Σημαίνει σχεδιασμοί για να βάλουν στο χέρι περιοχές - φιλέτα γύρω από το Χαϊδάρι, τον Σκαραμαγκά, το όρος Αιγάλεω, το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, που αντί να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού της περιοχής και των παιδιών του, θέλουν να καταλήξει σε κάποιους εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες, για να γεμίσουν με ζεστό χρήμα τους λογαριασμούς τους. Στο πρόγραμμά του αναφέρεται σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για αυτόν το σκοπό.
«Χαϊδάρι ξανά» και Ντηνιακός σημαίνει οι δημότες στη γωνία, πελάτες, να χρυσοπληρώνουν τις υπηρεσίες. Σημαίνει μπίζνες για να κερδίζουν λίγοι και εκλεκτοί, όσοι τον χρηματοδοτούν, αφού το χρήμα δεν το δίνουν για την ψυχή της μάνας τους, αλλά για να τα βγάλουν διπλά.
«Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σαν νέο. Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρωμούσε νέες μυρωδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει» (Μπ. Μπρεχτ).

Το δίλημμα της Κυριακής, επομένως, είναι συγκεκριμένο.

Επιλέγουμε δήμαρχο που μειώνει τα δημοτικά τέλη και τις συνδρομές σε πολλές κατηγορίες ή δήμαρχο που θα τα αυξάνει, ξεζουμίζοντας κι άλλο τις τσέπες μας;
Δήμαρχο που καταργεί τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και εξασφαλίζει τη δυνατότητα όλων των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή ή δήμαρχο που πετάει απέξω όσους δεν έχουν να πληρώσουν τροφεία;
Δήμαρχο που διεκδικεί σταθερή χρηματοδότηση για την ενίσχυση των υποδομών της πόλης ή δήμαρχο που να τις ξεπουλάει;
Δήμαρχο που να στηρίζει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και διεκδικεί προσλήψεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών ή δήμαρχο που θέλει εργαζόμενους σε ομηρία και ανασφάλεια, για να τους εκμεταλλεύεται;
Δήμαρχο που θεωρεί αρμοδιότητά του την αξιοπρεπή ζωή των Χαϊδαριωτών με μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα ή δήμαρχο που αρπάζει ό,τι μένει από τα λεηλατημένα;
Δήμαρχο που διεκδικεί ελεύθερους χώρους με υποδομές για τις λαϊκές ανάγκες ή δήμαρχο που τα δίνει όλα σε κοράκια μεγαλοεπιχειρηματίες;

Τις μέρες που απομένουν, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, χωρίς να υπολογίζουμε κόπο και προσπάθεια, για να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά, σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς. Κριτήριο η πείρα μας, η αγωνία μας, για το καλό της δικής μας ζωής αλλά και της ζωής των παιδιών μας. Κανένας δεν θα λείψει μέχρι την Κυριακή το βράδυ, για να επανεκλεγεί δήμαρχος ο Μιχάλης Σελέκος, για να συνεχίσουμε βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.


Νίκος Καραγιάννης
Αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ