5 Ιουλ 2019

Καμία επανάπαυση, ούτε μία ψήφος χαμένη!!!




Μέχρι το βράδυ της Κυριακής οι ώρες είναι λίγες, είναι μετρημένες. Κάθε μία από αυτές τις ώρες πρέπει να είναι μια «κερδισμένη ώρα» για το ΚΚΕ, μια «κερδισμένη ώρα» για το λαό της χώρας και της Κέρκυρας, για να βγει πιο δυνατός την επόμενη μέρα.
Για όλους εμάς, τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, είναι ώρες ευθύνης. Παρά την κόπωση των εκλογικών μαχών, παρά τα δύσκολα προγράμματα λόγω τουριστικής περιόδου, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν από την ίδια τη ζωή δε χωράει καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός.
Οι συγκεντρώσεις του κόμματος στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μας γεμίζουν αισιοδοξία, μας δίνουν ορμή. Η συγκέντρωση στην Κέρκυρα δείχνει την ποιοτική διαφορά του ΚΚΕ με τα άλλα κόμματα.  Η μαζικότητα, η μαχητικότητα, η σύνθεση του κόσμου μας δίνει θάρρος. Το προεκλογικό video του ΚΚΕ, όπου Μικρούτσικος, Διγενή, Κιμούλης, Ορκόπουλος και Γερασιμίδου ζήτησαν 10 λεπτά από το χρόνο μας να μας πουν «γιατί ΚΚΕ» συγκινεί, αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις και μας ντοπάρει.
Όλα αυτά όμως δε φτάνουν. Δεν μας αρκούν. Ακόμη και αν τα έχουμε κάνει όλα καλά πρέπει να συνεχίσουμε. Το απαιτεί η στιγμή, η ανάγκη, η ιστορία μας να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να κερδίσουμε έστω και τη μία ψήφο ακόμα.
Ξέρουμε ότι είναι πολλές οι υποχρεώσεις, πολλά τα μέτωπα. Όμως το κύριο είναι να φτάσουμε σε ακόμα περισσότερους και να τους πούμε «γι' αυτό ψηφίζω ΚΚΕ»! Ξέρουμε επίσης, ότι είναι πολλοί που αμφιταλαντεύονται, που το σκέφτονται, που δεν έχουν αποφασίσει. Τώρα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να μην πάει καμιά ψήφος χαμένη, από όλο αυτόν τον κόσμο που συναντάμε και που, αν και μέχρι πρόσφατα έκανε άλλες πολιτικές επιλογές, συμφωνεί ότι είναι αναγκαίο ένα ισχυρό ΚΚΕ.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο του Κόμματος να μιλήσουμε με ακόμη περισσότερο κόσμο.
Τα διλλήματα θα αυξηθούν, ο «μονόδρομος» του δίπολου θα επιχειρήσει να εγκλωβίσει. Άρα, μέχρι την Κυριακή το βράδυ έχουμε πολύ δουλειά.
Είναι σχεδόν δεδομένο ότι η επόμενη Βουλή θα «σφύζει» από μνημονιακά κόμματα έτοιμα να τα βρουν με κάθε είδους συνδυασμό την επόμενη μέρα, ενώ έδρες διεκδικούν δύο ακροδεξιά - φασιστικά μορφώματα. Το ίδιο συμβαίνει και στην Κέρκυρα.
Επιπρόσθετα, στην Κέρκυρα, μαζί με την αύξηση του εκλογικού ποσοστού διεκδικούμε με αξιώσεις και την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή. Του μοναδικού βουλευτή που η δράση του θα μετράει στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, που θα επιστρέψει στους εργαζόμενους και τους συμμάχους τους.
Οπότε… καμία επανάπαυση, που σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια, αυτές τις τελευταίες ώρες ώστε να μην πάει ούτε μια ψήφος χαμένη.
Κάνουμε τη νύχτα μέρα, δεν εφησυχάζουμε, δίνουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό για να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται το ΚΚΕ, για να έχουμε και πάλι κομμουνιστή Βουλευτή στην Κέρκυρα.

Μπορμπότης Γιάννης
Γραμματέας της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ
5/7/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ