27 Δεκ 2011

Απολύσεις εργαζομένων στο Corfu Palace


ία!

PDFΕκτύπωση
Κείμενο: CorfuPress.com on Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011 23:45   
Απολύσεις εργαζομένων στο Corfu Palace και το Μαρμπέλα καταγγέλλουν ΠΑΜΕ και Εργατικό Κέντρο Χριστουγεννιάτικα και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι εκλογές των ξενοδοχ/λων.
Μάλιστα το ΠΑΜΕ με αίτημα την άμεση ανάκληση των απολύσεων διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την παραμονή των Χριστουγέννων έξω από το Corfu Palace ενώ το Εργατικό Κέντρο προκήρυξε πανκερκυραϊκή απεργία για την ίδια ημέρα.
Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καταγγέλλει απερίφραστα τις απολύσεις των συναδέλφων συνδικαλιστών ξενοδοχοϋπάλληλων στα ξενοδοχεία MARBELLA και CORFU PALACE. Εργαζόμενοι οι οποίοι έθεσαν υποψηφιότητα στις εν εξελίξει εκλογικές αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας έγιναν δέκτες στοχευμένης επίθεσης από την πλευρά της εργοδοσίας με προφανή στόχο να πληγεί το συνδικαλιστικό κίνημα και να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.
Το συνεχιζόμενο κλίμα τρομοκρατίας που οι ξενοδόχοι καλλιεργούν εις βάρος των εργαζομένων δεν πρόκειται να περάσει αμαχητί. Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, είτε του κλάδου των ξενοδοχοϋπαλλήλων είτε όλων των άλλων εργασιακών κλάδων, δεν πρόκειται επ’ ουδενί να παραδώσουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο και αναφαίρετο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι και δεν πρόκειται να πάψουμε να προασπίζουμε ακόμη κι αυτά τα στοιχειώδη εργασιακά μας κεκτημένα τα οποία λυσσαλέα προσπαθούν να εκμηδενίσουν οι εργοδότες.
Μέσα σε αυτό το κλίμα ανασφάλειας και εξαθλίωσης που βιώνει ο Έλληνας εργαζόμενος, θεωρούμε τις συγκεκριμένες απολύσεις των συναδέλφων προκλητικές κι εξοργιστικές και απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ανάκλησή τους από τους εμπλεκόμενους ξενοδόχους, ειδάλλως, οι τελευταίο θα τεθούν ενώπιον σύσσωμου του εργασιακού κλάδου.
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Η Γραμματεία Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει τις σχεδιασμένες, τρομοκρατικές απολύσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων-συνδικαλιστών, από τα ξενοδοχεία ΚΟΡΦΟΥ ΠΑΛΑΣ και ΜΑΡΜΠΕΛΑ. Οι απολύσεις αφορούν συνδικαλιστές, υποψήφιους στις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι απολύσεις αυτές έχουν στόχο να τσακίσουν το αγωνιστικό φρόνημα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, χτυπώντας τους πρωτοπόρους του κλάδου. Οι απολύσεις αυτές είναι συνέχεια του οργίου τρομοκρατίας που άσκησε η εργοδοσία όλο το προηγούμενο διάστημα, στους τόπους δουλειάς, για να σκύψουν το κεφάλι οι εργαζόμενοι και να δεχτούν την κατάργηση ακόμα και στοιχειωδών δικαιωμάτων τους. Πιέσεις και τρομοκρατία ασκήθηκαν στους ξενοδοχοϋπάλληλους προκειμένου να μην συμμετέχουν στις εκλογές του σωματείου τους. Οι αντιδραστικές μεθοδεύσεις θα βρουν απέναντί τους, σύσσωμο τον κλάδο, αλλά και όλους τους εργαζόμενους της Κέρκυρας.
Απαιτούμε άμεση ανάκληση των απολύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ