17 Φεβ 2012

Η «Λευκή Βίβλος» τηρείται απαρέγκλιτα


Η «Λευκή Βίβλος» τηρείται απαρέγκλιτα
Τα σχέδια για την κατεδάφιση του οικοδομήματος των εργασιακών δικαιωμάτων παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά επεξεργασμένα μέσα στη διαβόητη «Λευκή Βίβλο» που κυκλοφόρησε το 1992. Αυτό το έντυπο περιέχει επεξεργασμένες τις προτάσεις που είχαν καταθέσει στα κοινοτικά όργανα οι 45 μεγαλύτερες πολυεθνικές με έδρα την Ευρώπη. Οι προτάσεις αυτές περιέχονταν σε σχετική έκθεση την οποία υπέγραφε ο πρόεδρος τουEUROPEAN ROUND TABLE ζητώντας: «Απορύθμιση της αγοράς εργασίας και χαλάρωση του γραφειοκρατικού δακτυλίου που παρακωλύει το μοίρασμα των θέσεων εργασίας»... «Η απορύθμιση - συνέχιζε - να διευκολύνει την εισαγωγή νέων μορφών συμβάσεων»! Οπου «δακτύλιος» βέβαια, οι εργασιακές σχέσεις.
Η «Λευκή Βίβλος», πρέπει να σημειωθεί, προέκυψε μέσα από τη Συνθήκη του Μάαστριχτη οποία προβλέπει την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, προσώπων και εμπορευμάτων χωρίς... κοινωνικούς περιορισμούς και κοινωνικές δεσμεύσεις. Και όπως γίνεται φανερό, ανάμεσα στους σοβαρούς «κοινωνικούς περιορισμούς και δεσμεύσεις», συγκαταλέγεται και το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα η πρώτη κίνηση για την εφαρμογή της μερικής απασχόλησης, έγινε από τη ΝΔ ψηφίζοντας τον πολυνόμο 1892 τον Ιούλη του 1990. Στο άρθρο 38 του νόμου, υπό τον τίτλο «μερική απασχόληση» ορίζεται ότι: «Με έγγραφη συμφωνία ο εργοδότης και ο μισθωτός κατά τη σύσταση της σχέσης εργασίας ή κατά τη διάρκειά της, μπορεί να συμφωνήσουν για ορισμένο χρόνο ή αόριστο χρόνο διάρκειας ημερήσιας ή εβδομαδιαίας εργασίας μικρότερης της κανονικής (μερική απασχόληση)».
Ομως τα θεμέλια για την πλήρη ασυδοσία του κεφαλαίου και το «σπάσιμο» του 8ωρου, έβαλε η «Λευκή Βίβλος». Οι οδηγίες της, τις οποίες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί κατά γράμμα, είναι σαφέστατες. Μια...«γεύση» δίνει η εξής παράγραφος: «Η καθιέρωση της μεγαλύτερης ευελιξίας, πρέπει να γίνει με θέματα οργάνωσης της εργασίας, καταργώντας τα εμπόδια που καταστούν δυσχερέστερη ή πιο δαπανηρή την απασχόληση, με μειωμένο ωράριο ή συμβάσεις ορισμένου χρόνου»...

Α.Ζ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ