1 Μαρ 2012

ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ Επιχείρηση χειραγώγησης


ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ
Επιχείρηση χειραγώγησης
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Το προσωπείο του «προοδευτικού» ηγέτη που επιχειρεί την αλλαγή ρότας στην ΕΕ τάχα προς όφελος των εργαζομένων φόρεσε χτες στο Λονδίνο ο ηγέτης των Γάλλων Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ κατά τη συνάντησή του με τον ηγέτη των Βρετανών Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ.
«Προετοιμάζω με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης εκείνο που εμείς, οι Ευρωπαίοι προοδευτικοί, μπορούμε να κάνουμε... Να δώσουμε νέο προσανατολισμό στην Ευρώπη», είπε ο Ολάντ με το που έφθασε στο Λονδίνο, φροντίζοντας το επόμενο λεπτό να καθησυχάσει το μεγάλο κεφάλαιο στη Βρετανία (και όχι μόνον...) και να διασκεδάσει τις «ανησυχίες» σχετικά με τις θέσεις του για τα χρηματιστήρια, τα υψηλά εισοδήματα και την οικονομία διαβεβαιώνοντας πως δεν είναι «επικίνδυνος».
Πάντως, η βρετανική «Γκάρντιαν» σχολίαζε πικρόχολα πως ο πραγματικός λόγος της εμφάνισης του Ολάντ στο Λονδίνο δεν ήταν η συνεννόηση με τον αρχηγό των Εργατικών για μία «προοδευτική» Ευρώπη αλλά οι ψήφοι άνω των 100.000 Γάλλων πολιτών που ζουν και εργάζονται στη Βρετανία κυρίως στο χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό τομέα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ