1 Μαρ 2012

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Ιερή και απαραβίαστη η αστική διαχείριση


ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ιερή και απαραβίαστη η αστική διαχείριση
Ανησυχία για τη συνοχή της ΕΕ διατύπωσε ξανά ο Αλ. Τσίπρας
Νέτα σκέτα, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, υπερασπίστηκε χτες στον «Real fm» την αστική εξουσία και δημοκρατία, αλλά και την ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία, αξιώνοντας μάλιστα απ' το «λαϊκό παράγοντα» να διεκδικήσει με την πάλη του τη χίμαιρα της προ κρίσης εποχής, της εποχής δηλαδή όπου η υπερσυσσώρευση κεφαλαίων δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την καπιταλιστική κρίση και την επιτάχυνση της σφαγής των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.
Ο Αλ. Τσίπρας διαμαρτυρήθηκε ότι διαλύεται «η έννοια της Ενωμένης Ευρώπης», ενώ μια μέρα πριν απ' το Παρίσι ωρυόταν ότι «οδηγούν την Ευρώπη σε διάλυση (...) διακυβεύεται ακόμα και η ίδια η ύπαρξη της ενωμένης Ευρώπης». Η υπεράσπιση της ιμπεριαλιστικής Ευρωένωσης, στο πλαίσιο της οποίας τα κυριαρχικά δικαιώματα τίθενται υπό την αίρεση της ανισομετρίας και παραχωρούνται συνειδητά από την αστική τάξη και τα κόμματά της, δεν εμπόδισε αποπροσανατολιστικές κραυγές περί «εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας» και«υποτέλειας».
Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε το κάλπικο δίλημμα «δανειακή σύμβαση και υποτέλεια ή άρση των συνεπειών και των δεσμεύσεων που είναι καταφανώς εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος», αποδίδοντας σκόπιμα τα μνημόνια στη δήθεν ανικανότητα των κυβερνήσεων και όχι στην εξουσία των μονοπωλίων, για τις ανάγκες των οποίων φτιάχτηκαν. Ο ίδιος διέγνωσε ότι από τις παρεμβάσεις του Γιούνκερ «θύμα είναι η Δημοκρατία» και «θέλουν την Ελλάδα αποικία», θολώνοντας τα νερά ως προς την πραγματική στόχευση της συνδρομής που παρέχουν οι Ευρωπαίοι εταίροι στο αστικό σύστημα της Ελλάδας.
Σε άλλο σημείο είπε ότι «αυτό που καταθέτουμε στον ελληνικό λαό είναι ένας διαφορετικός δρόμος που δεν παραπέμπει σε ένα αβέβαιο αύριο ή σε μια προοπτική των επόμενων δεκαετιών, τη λαϊκή εξουσία γενικά και αόριστα, αλλά προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξάγεται η πολιτική και να βρούμε μέσα σ' αυτό το πλαίσιο εναλλακτικές πολιτικές».
Αποκαλύπτοντας ο ίδιος ότι η δήθεν «εναλλακτική διέξοδος» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί από άλλο δρόμο στον ίδιο φαύλο κύκλο των βάρβαρων μέτρων που νομοτελειακά σηματοδοτεί η αστική διαχείριση της κρίσης, επανέφερε προτάσεις όπως αναζήτηση εναλλακτικών πηγών δανεισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Κύπρος «κατάφερε να δανειστεί 2,5 δισ. ευρώ, το 30% του ΑΕΠ της, από τον Πούτιν για να μην προσφύγει στο ΔΝΤ».
Στοχοποιεί δηλαδή το ΔΝΤ για να βγάλει λάδι τον άλλο βασικό εταίρο της τρόικας, την ΕΕ, και ταυτόχρονα καλεί το λαό να στοιχηθεί πίσω από τον έναν ή τον άλλο ιμπεριαλιστή για την αποπληρωμή του χρέους, την οποία, μαζί με τους αστούς, τη φορτώνει στα λαϊκά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ