1 Μαρ 2012

ΕΚΚΛΗΣΙΑ Διεκδικεί δραστικό ρόλο στις μπίζνες



ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Διεκδικεί δραστικό ρόλο στις μπίζνες
Το ρόλο του «μπίζνεσμαν» έρχεται να υπενθυμίσει για ακόμη μια φορά η Εκκλησία με αφορμή το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ σχετικά με το πρόγραμμα «Ηλιος». Χτες, σε συνάντηση που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε πως «δεν μπορεί η Εκκλησία να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία σε σχέση με την αξιοποίηση της περιουσίας της με τους χειρότερους δυνατούς όρους, σε αντίθεση με τους επίδοξους Γερμανούς επενδυτές». Διεκδικώντας έτσι ρόλο στην πίτα του προγράμματος για να αξιοποιήσει την αμύθητη εκκλησιαστική της περιουσία.
Εκτός από τα παραπάνω, μίλησε και για το φιλανθρωπικό της έργο, που αδυνατεί να προχωρήσει, αποδίδοντάς το στην «απίστευτη γραφειοκρατία, αλλά και ασυνεννοησία ανάμεσα στις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων και τις διοικητικές τους δομές». «Δεν μπορεί για την έκδοση άδειας λειτουργίας ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος να απαιτούνται περισσότερα από τρία χρόνια σε μία μάλιστα περίοδο που η Εκκλησία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναλάβει το έργο της προνοιακής μέριμνας».
Τέλος, βγάζοντας για ακόμη μια φορά λάδι κυβέρνηση και ντόπια πλουτοκρατία, επανέλαβε: «Οι εταίροι μας επιδιώκουν να μας μετατρέψουν σε αποικία, θίγοντας βάναυσα την εθνική μας αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία. Εμείς οφείλουμε να αντισταθούμε με όπλα τις αρχές και τις αξίες που κουβαλάμε ως λαός και τη θέλησή μας να αντιμετωπίσουμε θαρραλέα και αποφασιστικά την κρίση». Αθωώνει έτσι τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ντόπιας πλουτοκρατίας και των κομμάτων της στη σφαγή του λαού και επιχειρεί να συγκαλύψει τον ταξικό χαρακτήρα της φιλομονοπωλιακής επίθεσης με προαποφασισμένα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ