30 Μαρ 2012

Φορολογικό μέτωπο ενάντια στο λαϊκό εισόδημα



ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Φορολογικό μέτωπο ενάντια στο λαϊκό εισόδημα
«Υπόμνημα» της Διακομματικής Επιτροπής για αντιλαϊκή παρακαταθήκη στην επόμενη κυβέρνηση. Πρόταση - καρμπόν με βάση το νέο μνημόνιο. Νέοι φόροι και χαράτσια στο λαό, προκλητικές απαλλαγές στην πλουτοκρατία
Βαριά χαράτσια απέναντι στο λαϊκό εισόδημα, την κατανάλωση και την κατοικία, πλήρη κατάργηση όλων των ελαφρύνσεων που ακόμη τρεμοπαίζουν στα πόδια τους και που αφορούν στις κάθε είδους δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών (νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, υγεία, τόκοι στεγαστικών δανείων κ.ά.), ταυτόχρονα με νέες προκλητικές απαλλαγές στα κέρδη και στα μερίσματα των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων είναι στις «προτάσεις» της λεγόμενης επιτροπής διαλόγου που έστησε το υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των κομμάτων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., του ΣΕΒ και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου.
Η ΝΔ, για το θεαθήναι και μόνο, «αποχώρησε» μόλις τις προάλλες από το τραπέζι του διαλόγου που συνεχίζεται εδώ και πάνω από 6 μήνες και αφού προηγουμένως είχε ήδη συμφωνήσει στο σύνολο των «προτάσεων», που να σημειωθεί αποτελούν σάρκα από τη σάρκα του νέου μνημονίου συγκυβέρνησης - τρόικας - μονοπωλίων.
Η βαρβαρότητα που ετοιμάζουν αποκαλύπτεται από το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής και αφορά στα μέτρα που θα πάρει η διάδοχη κυβέρνηση, τον Ιούνη φέτος, αμέσως μετά τις εκλογές.
Συγκεκριμένα:
Φορολογική κλίμακα: Μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο στα κλιμάκια εισοδήματος από τα 11.000 μέχρι τα 21.000 ευρώ το χρόνο. Η αύξηση του επιβαλλόμενου φόρου είναι αντίστροφα ανάλογη. Για παράδειγμα σε εισόδημα 16.000 ευρώ ο επιπλέον φόρος φτάνει στα 280 ευρώ, έναντι αύξησης 30 ευρώ για εισόδημα στα 21.000 ευρώ. Με την «προτεινόμενη» κλίμακα προχωρούν σε προκλητικές μειώσεις στα πολύ μεγάλα εισοδήματα. Ο συντελεστής 45% που ισχύει για το κομμάτι πάνω από τα 100.000 ευρώ μειώνεται κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες στο 40%. Ετσι, για τον πλουτοκράτη που εμφανίζει εισόδημα 200.000 ευρώ προκύπτει όφελος 7.920 ευρώ και για εισόδημα στα 500.000 ευρώ απογειώνεται στα 22.920 ευρώ το χρόνο! Τα νέα κλιμάκια περιορίζονται από 8 σε 5, στο εύρος δηλαδή που έχουν συμφωνήσει με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Τυπικά, το αφορολόγητο παραμένει στα 5.000 ευρώ. Από κει και πάνω ο φόρος διαμορφώνεται
5.000-10.000 ευρώ: 10%.
10.000-30.000 ευρώ: 20%.
30.000-60.000 ευρώ: 30%.
60.000 και πάνω: 40%.
Φορο-ελαφρύνσεις: «Προτείνεται» η πλήρης κατάργηση για κάθε δαπάνη των λαϊκών νοικοκυριών (νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, τόκοι στεγαστικών δανείων κ.ά). «Προτείνουν» την αντικατάστασή τους σε επιδοματική μορφή και μόνο για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα, δηλαδή για τη διαχείριση των ακραίων φαινόμενων απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης που γεννά η εγκληματική πολιτική σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Επιχειρηματικά κέρδη: Συγκλίνουν στην άποψη για ενιαίο μειωμένο συντελεστή τόσο για τα αδιανέμητα όσο και για τα διανεμόμενα κέρδη (μερίσματα). Πρόκειται για την πρόταση που έχει υποδεχτεί από τη ΝΔ με κατεύθυνση τη μείωση του συντελεστή κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες (15% από 20%).
Φόροι στη λαϊκή κατοικία: Κοινή πρόταση και των τριών - ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. - είναι η ενιαιοποίηση των κάθε είδους επιβαλλόμενων φόρων και χαρατσιών, εξέλιξη που θα απογειώσει στα ύψη τη ληστεία απέναντι στη μικρή περιουσία. Ο ενιαίος φόρος ακινήτων «υπέρ του Δημοσίου» θα αντικαταστήσει το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Κτισμάτων (χαράτσι μέσω ΔΕΗ) και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ενώ ο ενιαίος φόρος υπέρ των δήμων θα αντικαταστήσει δημοτικούς φόρους, δημοτικά τέλη και Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). Προχωρούν και στην κατάργηση των αντικειμενικών αξιών, την αντικατάστασή τους με τις εμπορικές τιμές, εξέλιξη που θα απογειώσει τα εφαρμοζόμενα χαράτσια.
ΦΠΑ: Για την ώρα μασάνε τα λόγια, συμφωνώντας όμως στο ότι αυτό που προέχει είναι η διασφάλιση των φορολογικών εσόδων. Σε κάθε περίπτωση ετοιμάζουν τρανταχτές ανατιμήσεις στο ΦΠΑ για τα εμπορεύματα μαζικής κατανάλωσης (τρόφιμα, τιμολόγια πρώην ΔΕΚΟ κ.ά.).
Αυτοαπασχολούμενοι: Θεσμοθετούν νέας κοπής λεγόμενα «αντικειμενικά κριτήρια» με βάση το είδος της δραστηριότητας, τα χρόνια λειτουργίας κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ