30 Μαρ 2012

η βαρβαρότητα δεν έχει πάτο


Χάος για το λαό είναι η ΕΕ και τα κόμματά της
Ακόμα και τα στοιχεία της Κομισιόν επιβεβαιώνουν ότι η βαρβαρότητα δεν έχει πάτο στην καπιταλιστική λυκοσυμμαχία
Τις συνέπειες που έχει για το λαό η αστική διαχείριση της κρίσης, καταγράφει η τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ, που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα. Παρά τα υποτιμημένα στοιχεία, η έκθεση έρχεται να επιβεβαιώσει ότι χάος για το λαό είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα και η πολιτική που την υπηρετεί, στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, οι άστεγοι αυξήθηκαν κατά 25% τη διετία 2009-2011. Τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2011, χάθηκαν 370.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σκαρφάλωσε στο 21% το Δεκέμβρη του 2011. Η μακροχρόνια ανεργία έχει αυξηθεί στο 9,1% του εργατικού δυναμικού (355.000 άτομα) και αφορά το 50% των ανέργων. Η ανεργία των νέων έχει διπλασιαστεί τα δύο τελευταία χρόνια και έφτασε το 48% το Νοέμβρη του 2011.
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 9,3% το 2010, ενώ στα όρια της φτώχειας ζει το 27,7% του πληθυσμού. Το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο τέλος του μήνα να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, αυξήθηκε από 19% το 2007, σε 24% το 2010.
Η τάση που περιγράφουν τα στοιχεία, θα επιδεινωθεί στην καπιταλιστική Ελλάδα και ΕΕ, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συναντιούνται σήμερα στην Κοπεγχάγη, για να καταλήξουν σε νέα μέτρα θωράκισης της πλουτοκρατίας από την κρίση. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συμφωνήσουν την αύξηση της συνδυασμένης κεφαλαιακής ισχύς των δύο ταμείων στήριξης (EFSF και ESM) και θα επισπεύσουν περαιτέρω την καταβολή κεφαλαίων για τον ESM.
Η Γαλλία θέλει να φτάσουν περίπου στο ένα τρισεκατομμύριο ευρώ οι πόροι των δυο ταμείων, δήλωσε χθες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρ. Μπαρουέν, ενώ η καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ, η οποία από καιρό αντιδρά σε οποιαδήποτε ενίσχυση, έχει κάνει λόγο μόνο για ένα ταμείο, περίπου 700 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Νέα αναδιάρθρωση του χρέους, με πιθανή συμμετοχή των δανείων του ΔΝΤ προβλέπει για την Ελλάδα ο οίκος Standard & Poor's.«Οι επίσημοι πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει να ανέβουν κι αυτοί στη βάρκα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τμήματος αξιολογήσεων Μ. Κράμερ, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Λονδίνο.
«Η κατάσταση στην Ελλάδα θα μπορούσε και πάλι να τεθεί εκτός ελέγχου», επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς, σε συνέντευξη στη «Sueddeutsche Zeitung». Ο ίδιος προβλέπει περισσότερα -και επώδυνα- μέτρα στην Ελλάδα, ενώ επιχειρώντας ωμά να νοθεύσει τη λαϊκή ψήφο, αποφαίνεται ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει την ΕΕ και ότι «δεν υπάρχουν άλλες επιλογές για τους Ελληνες πολίτες, παρά να συμφωνήσουν»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ