30 Μαρ 2012

Να «ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας»



Γρηγοριάδης Κώστας
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ από τον Αντώνη Σαμαρά. Να «ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας» λέει, διότι τις κατέλαβαν οι μετανάστες...
Στην προκειμένη περίπτωση, η φράση του είναι σχήμα λόγου, όμως ...προσπερνά το γεγονός ότι σε κάποιες άλλες περιοχές του πλανήτη οι πόλεις όντως «καταλαμβάνονται» και «ανακαταλαμβάνονται».
Εκεί, όμως, το κάνουν αυτό τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αυτές οι συμμαχίες δηλαδή στις οποίες συμμετέχει η Ελλάδα και προσφέρει χρήματα και στρατιωτική βοήθεια σε αυτές τις εκστρατείες.
Κι ας μην υποκρίνεται η Νέα Δημοκρατία (όπως και το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ.) ότι δε γνωρίζουν τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη μετανάστευση.
Τους θυμίζουμε ότι κανείς δε διακινδυνεύει τη ζωή του, δεν περπατάει χιλιόμετρα επί χιλιομέτρων, δεν εμπλέκεται σε κυκλώματα δουλεμπόρων ...έτσι, χωρίς λόγο.
Και τους βεβαιώνουμε ότι οι βομβαρδισμοί και οι εισβολές του ΝΑΤΟ, η καταδίκη στην πείνα και την ανέχεια λόγω της υπερεκμετάλλευσης που έπεται των στρατιωτικών επιχειρήσεων είναι επαρκέστατοι λόγοι.
ΚΑΝΟΥΝ ΦΤΕΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ από τις τράπεζες - όπως δείχνουν τα στοιχεία και κάνουν τους τραπεζίτες να γκρινιάζουν - κι άπαντες συμφωνούν ότι αυτό δυσκολεύει τη ρευστότητα στην αγορά.
Κι επειδή οι αναλύσεις λένε ότι οι καταθέσεις που μειώνονται είναι αυτές των νοικοκυριών, μάλλον πρέπει να ...νιώσουμε και ένοχοι που ξοδεύουμε ό,τι πενιχρό πιθανόν είχαμε μαζέψει για να πληρώσουμε τους φόρους τους και την ακρίβεια τους.
Δε φτάνει που δε χειροκροτάμε τα μνημόνια τους, δε φτάνει που δε χαιρόμαστε όταν φτωχαίνουμε, δε φτάνει που διαμαρτυρόμαστε για τις περικοπές σε Υγεία και Παιδεία...
Ε, να τρώμε κι από πάνω τα πολύτιμα λεφτά του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας πάει πολύ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ