30 Μαρ 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Στο δρόμο 11.200 εργαζόμενοι ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--



ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Στο δρόμο 11.200 εργαζόμενοι
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Στα αζήτητα και δίχως αποζημιώσεις βρίσκονται 11.200 εργαζόμενοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες, καθώς δεν εντάχθηκαν τελικά στο «καθεστώς προστασίας» όπως εντάχθηκε η εταιρία «Schlecker» (αλυσίδα καταστημάτων με σαπούνια και καλλυντικά) όπου δούλευαν και έχει χρεοκοπήσει. Οι εκκαθαριστές έδωσαν την διαταγή για το κλείσιμο 2.200 υποκαταστημάτων της - -επί συνόλου περίπου 5.500- όπως ισχυρίζονται για «να ξαναγίνει κερδοφόρα η εταιρεία».
Ενώ η εταιρεία προστατεύεται δε συμβαίνει το ίδιο με τους εργαζόμενους καθώς το πρόγραμμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τη σύσταση μίας «εταιρείας διάσωσης», μία μεταβατική περίοδο κατά την οποία θα εντάσσονταν οι εργαζόμενοι για περίοδο έξι μηνών πριν το επίδομα ανεργίας, πήγε τελικά στον κάλαθο των αχρήστων.
Το πρόγραμμα «διάσωσης» των εργαζομένων ακυρώθηκε καθώς η προθεσμία για την κατάληξή του έληξε χτες δίχως να υπάρξει συμφωνία εκ μέρους των κυβερνήσεων των ομόσπονδων κρατιδίων όπως προβλέπεται όταν πρόκειται για ομοσπονδιακό νόμο. Το πρόγραμμα συνάντησε την άρνηση της κυβέρνησης της Βαυαρίας και έτσι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι 11.200 εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ