25 Απρ 2012

«Πειρατές» στα ναυτιλιακά καύσιμα


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Πειρατές» στα ναυτιλιακά καύσιμα
Θέμα τροφοδοσίας με ναυτιλιακά καύσιμα από εταιρείες που δεν έχουν ανάλογη άδεια, θέτει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας στην «εφοπλιστική κοινότητα», προειδοποιώντας εμμέσως και για «έννομες συνέπειες» που -ανάλογα την περίπτωση βεβαίως, όπως σημειώνεται με νόημα- μπορεί να προκύψουν και για τους αποδέκτες των καυσίμων.
Πρόκειται για κατάσταση όπου προφανώς οι έννοιες της «ελεύθερης» αγοράς και του ανταγωνισμού δε χωρούν, αλλά και που έχει μεγάλη έκταση για να προκαλεί τη δημόσια παρέμβαση των εταιρειών του κλάδου καυσίμων. Ο Σύνδεσμος μιλά για «σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλεται τον τελευταίο καιρό για την εξυγίανση της αγοράς των πετρελαιοειδών», η οποία πρέπει να υποστηριχθεί. Είναι μέτρα που λήφθηκαν πρόσφατα κατ' εντολήν και της τρόικας, ενώ έχουν καταγγελθεί από ανεξάρτητες εταιρείες, ότι στόχο έχουν να αποκλείσουν από την αγορά τους μεμονωμένους πρατηριούχους και προμηθευτές υγρών καυσίμων.
Ο Σύνδεσμος καλεί τις «πλοιοκτήτριες εταιρίες να βρίσκονται, κατά τις συναλλαγές τους, σε εγρήγορση, ώστε να μην εμπλακούν, εν αγνοία τους, με οποιονδήποτε τρόπο σε μη νόμιμη δραστηριότητα» και τις συνιστά να ...συμβουλεύονται τακτικά το Μητρώο Αδειών Εμπορίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, «όπου είναι καταγεγραμμένοι οι κάτοχοι Αδειών Εμπορίας Αφορολόγητων Ναυτιλιακών Καυσίμων (Αδεια Κατηγορίας Β1)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ