25 Απρ 2012

ΚΑΖΑΧΣΤΑΝ Ενοχλεί η δράση των κομμουνιστών ΑΛΜΑΤΙ.--


ΚΑΖΑΧΣΤΑΝ
Ενοχλεί η δράση των κομμουνιστών
ΑΛΜΑΤΙ.--
«Παγώνει» για ένα ακόμα εξάμηνο η δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος Καζαχστάν (ΚΚΚ), σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου της χώρας που πάρθηκε τη Δευτέρα. Πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη της αντιδημοκρατικής και αντικομμουνιστικής φύσης των αρχών της χώρας που επιχειρούν την πλήρη απαγόρευση του ΚΚΚ.
Υπενθυμίζεται πως στις 4 Οκτώβρη του 2011 ειδικό δικαστήριο αποφάσισε να «παγώσει» για έξι μήνες τη δράση του ΚΚΚ, με την πρόφαση της ένταξης του κόμματος σε μια ένωση πολιτικών δυνάμεων με τον τίτλο «Λαϊκό Μέτωπο», μαζί με το κόμμα «Αλγκα» («Μπροστά»), το οποίο δεν είχε πάρει άδεια λειτουργίας από τις αρχές. Αυτή την αφορμή επικαλέστηκε το δικαστήριο για να τεκμηριώσει πως το ΚΚΚ παραβιάζει τη νομοθεσία περί πολιτικών κομμάτων. Μάλιστα, επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο 10 βασικών μισθών (102 δολαρίων) στον Πρόεδρο του Κόμματος, Γκαζίζ Αλνταμζάροφ. Η πρώτη δικαστική απόφαση να «παγώσει» η δράση του ΚΚΚ για ένα εξάμηνο λήφθηκε λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές, που διεξήχθησαν το Γενάρη του 2012.
Υπενθυμίζεται πως πάνω από 25 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, μεταξύ αυτών και το ΚΚΕ, συνυπέγραψαν κοινή ανακοίνωση το Μάρτη με την οποία καταδίκασαν τη συγκεκριμένη απόφαση και εξέφρασαν τη σθεναρή αντίθεσή τους στη δίωξη του ΚΚΚ και στα σχέδια πλήρους απαγόρευσης της δράσης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ