25 Απρ 2012


ΝΤΙΤΡΟΪΤ.-- Τη διεύρυνση της παραγωγής και των πωλήσεών της στην Κίνα ανακοίνωσε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στο κόσμο, η «General Motors». Η GM σχεδιάζει την ενίσχυση της παραγωγής της στην Κίνα στα 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα μέχρι το 2016, ενώ θα αυξήσει κατά 600 τις αντιπροσωπείες αυτοκίνητων της - ήδη διαθέτει 2.900.
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Πέντε άνδρες, ηλικίας 21 έως 35 ετών, συνελήφθησαν χτες στο Λιούτον στα βόρεια του Λονδίνου ως «ύποπτοι για διάπραξη, προετοιμασία και υποκίνηση πράξεων τρομοκρατίας», σύμφωνα με ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ.
ΑΓΚΥΡΑ.-- Νέες συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων φερόμενων ως μελών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ) σημειώθηκαν χτες στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Στις μάχες έχασαν τη ζωή τους τρεις Κούρδοι μέλη του ΡΚΚ, σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό και δύο μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, ενώ οι μάχες συνεχίζονταν.
BEΛΙΓΡΑΔΙ.-- Δεκατρία χρόνια συμπληρώθηκαν χτες από το δολοφονικό ΝΑΤΟικό βομβαρδισμό του κτιρίου της σερβικής ραδιοτηλεόρασης, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 16 εργαζόμενοι.
ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Παραιτήθηκε την Κυριακή ο 62χρονος πρόεδρος της ομοσπονδιακής Βουλής των Αντιπροσώπων στην Αυστραλία, Πίτερ Σλίπερ, έπειτα από καταγγελία 33χρονου άνδρα συνεργάτη του για σεξουαλική παρενόχληση.
ΝΤΖΑΜΕΝΑ.-- Δεκάδες μητέρες με παιδιά και βρέφη που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση λόγω πολύμηνου υποσιτισμού κατακλύζουν τις τελευταίες μέρες καταυλισμούς κοντά στην έρημο του Τσαντ. Η ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ εκτιμά ότι πάνω από 127.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών λιμοκτονούν από την αρχή του χρόνου, ενώ από τον περασμένο Γενάρη ως σήμερα έχουν πεθάνει από πείνα τουλάχιστον 22 παιδάκια.
ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ναϊρόμπι ενημέρωσε χτες τους Αμερικανούς που βρίσκονται στην Κένυα ότι διαθέτει «αξιόπιστες πληροφορίες» για πιθανές βομβιστικές επιθέσεις από ισλαμιστές της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ σε πολυτελή ξενοδοχεία και σημαντικά δημόσια κτίρια στο Ναϊρόμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ