25 Απρ 2012

...με ορατό ένα επικίνδυνο αποτέλεσμα


Κοροϊδεύουν το λαό...
«Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πλασάρεται σαν "αντιμνημονιακή" δύναμη και ζητάει να κυβερνήσει για να επαναδιαπραγματευτεί - όπως λέει - το μνημόνιο (...) Διαπραγμάτευση, όμως, για το χρέος, που δεν είναι του λαού, αλλά της πλουτοκρατίας, σημαίνει συμφωνία με τους δανειστές για τους όρους της αποπληρωμής, όπως έκανε και το ΠΑΣΟΚ, υπογράφοντας το πρώτο μνημόνιο και μαζί με τη ΝΔ το δεύτερο (...) στην καλύτερη περίπτωση, μια "αριστερή κυβέρνηση" διεκδικεί να υπογράψει ένα "άλλο" μνημόνιο με τους δανειστές, οι οποίοι (...) είναι οι (...) καπιταλιστικές κυβερνήσεις των άλλων κρατών της ΕΕ, οι οποίες (...) προωθούν στις χώρες τους τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα με αυτά που προωθούνται στην Ελλάδα. Με αυτές τις κυβερνήσεις θα πάει να διαπραγματευτεί η "αριστερή κυβέρνηση" στις 7 του μήνα, αφού τις αναγνωρίζει σαν "εταίρους" στην ΕΕ, στην οποία θέλει να παραμείνει. Είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι αυτές οι κυβερνήσεις (...) θα δεχτούν για την Ελλάδα (...) να πάρει φιλολαϊκά μέτρα, ενώ οι ίδιες τσακίζουν μισθούς και δικαιώματα των λαών τους (...) δε θα έκαναν καμιά υπαναχώρηση στα βάρβαρα μέτρα, αφού αυτά υπαγορεύονται από τη στρατηγική της ΕΕ και όχι από το χρέος, γι' αυτό και παίρνονται ενιαία σε όλες τις χώρες της Ευρωένωσης.
...με ορατό ένα επικίνδυνο αποτέλεσμα
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αντιφάσκει και κοροϊδεύει όταν λέει ότι θα φορολογήσει το κεφάλαιο για να διασφαλίσει χρήματα για ανάπτυξη. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται είναι καπιταλιστική, αφού δεν έχει στρατηγική σύγκρουσης με τα μονοπώλια και θέλει τη χώρα μέσα στην ΕΕ. Καπιταλιστική ανάπτυξη όμως σημαίνει επενδύσεις εκεί όπου υπάρχει κέρδος για το κεφάλαιο και όχι εκεί που επιβάλλουν οι λαϊκές ανάγκες. Σημαίνει ακόμα επιδότηση του κεφαλαίου με ζεστό κρατικό χρήμα. Δηλαδή, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσει τους καπιταλιστές, αλλά θα τους επιστρέψει τα χρήματα στην άλλη τσέπη, για να κάνουν επενδύσεις και να έρθει ανάπτυξη. Αυτή η ανάπτυξη καμιά διαφορά δεν έχει με αυτή που υπηρετούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και είναι δεδομένο ότι θα οικοδομηθεί στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών κατακτήσεων.
Να προσπεραστούν τα αναχώματα
(...) Το ΚΚΕ λέει αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους. Λέει κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και λαϊκή οικονομία, με εργατικό κοινωνικό έλεγχο στα μέσα παραγωγής. Από αυτή τη σκοπιά, οι κυβερνητικές συνεργασίες που οραματίζεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι ανέφικτες με το ΚΚΕ, που έχει εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις και στόχους, εφικτές όμως με τα άλλα "αντιμνημονιακά" κόμματα ή το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και με τη ΝΔ, με τους οποίους συμπλέει διαχειριστικά (...) Να τον προσπεράσει ο λαός όπως και τα άλλα αναχώματα που στήνουν μπροστά του (...) Ψήφο στο ΚΚΕ για εμπόδισμα των αντιλαϊκών μέτρων και για να δυναμώσει η προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης, που συμφέρει το λαό» (από άρθρο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ