25 Απρ 2012

Είσαστε με εμάς; Όχι εμείς είμαστε με τους άλλους. Και ποιοί είναι οι άλλοι;


Είσαστε με εμάς; Όχι εμείς είμαστε με τους άλλους. Και ποιοί είναι οι άλλοι;



Ακούωντας βλέποντας και διαβάζοντας διάφορα αυτόν τον καιρό έχω βγάλει μερικά σημαντικά και μερικά δευτερεύοντα συμπεράσματα πολλά εκ των οποίων είναι ευπρόσδεκτα, και άλλα που ίσως λιγάκι με στεναχωρούν.  Στο παρόν άρθρο θα σταθώ σε ένα από τα ευπρόσδεκτα, και κατά τη γνώμη μου ιδιαιτέρως σημαντικά. Ποιο είναι αυτό; Θα έλεγα ότι συνοψίζεται στην παρακάτω πρόταση.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει ξεκάθαρο ότι το ΚΚΕ αποτελεί το αντίπαλο δέος στο πολιτικό-ιδεολογικό-οικονομικό κατεστημένο»

Και γιατί το λέω αυτό;

Για διάφορους και πολλούς λόγους μερικοί από τους οποίους είναι:
-        Έντονος αντικομμουνισμός και αντικκεδισμός από τα ΜΜΕ, εμπάργκο στο ΚΚΕ από τα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ .

-        Σωρεία επινοημένων προβληματισμών ενάντια στο ΚΚΕ οι οποίοι προβάλλονται κατά κόρον από τα ΜΜΕ και σκοπεύουν στο να διαμορφώσουν κοινή γνώμη ή απλά θολώνουν τα νερά. Οι προβληματισμοί αυτοί, αν και στο σύνολο τους απλοϊκοί, κάνουν το έργο της δικής μας προπαγάνδας δυσκολότερο γιατί κάθε φορά πριν προχωρήσουμε στην ουσία της πολιτικής μας ανάλυσης πρέπει να καθόμαστε να απαντάμε στα ίδια και στα ίδια.(πχ το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει, το ΚΚΕ δεν έχει πρόγραμμα, το ΚΚΕ δεν θέλει ενότητα κ.α)

-        Διαστρέβλωση και παρερμηνεία των θέσεων μας

-        Υιοθέτηση μέρος των θέσεων του ΚΚΕ από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς, θέσεις τις οποίες όποιος μελετήσει το παρελθόν των πολιτικών χώρων που τις εκφράζουν(και αυτήν την τάση την έχει κυρίως ο Συριζα τελευταία) βλέπει ότι δεν τους χαρακτηρίζουν με την καμία. Για παράδειγμα ο Α. Τσίπρας έλεγε, ερωτώμενος για το μεταναστευτικό, ότι αιτία για την μετανάστευση είναι οι διάφοροι πόλεμοι που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες. Κοιτάζοντας όμως την μέχρι τώρα στάση του κόμματος του, θα δει ότι πολλούς από αυτούς τους πολέμους, με πιο χαρακτηριστική ίσως τη στάση του σε αυτόν της Γιουγκοσλαβίας, ο Συνασπισμός τους υποστήριξε! Τώρα τάχα τι μεσολάβησε και άλλαξε η γραμμή του;

-        Χάιδεμα αυτιών και κουκούλωμα σε όποια λαϊκή κινητοποίηση δεν απειλεί άμεσα το κατεστημένο(αγανακτισμένοι, πατατίστας, κ.α) ενώ παράλληλα προβοκάρουν η όπου μπορούν αποκρύπτουν τις δικές μας κινητοποιήσεις, ακριβώς επειδή έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με τα μονοπώλια και τις αγορές(χαλυβουργοί, ναυτεργάτες, αγρότες, κινητοποιήσεις ενάντια στο χαράτσι, λαϊκές επιτροπές, αγώνες στα σωματεία και στους κλάδους, κ.α)


Τι θέλω να πω με όλα τα παραπάνω; Απλά ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν τον κόσμο μακριά από το ΚΚΕ, είτε πολεμώντας το με βρώμικη προπαγάνδα και μεγάλες δόσεις πλύσεως εγκεφάλου(δεν είναι τυχαίο ότι τηλεοπτικά γίνονται πάντα οι ίδιες και οι ίδιες 5-10 αποπροσανατολιστικές ερωτήσεις στους εκπροσώπους του ΚΚΕ, τις ίδιες ερωτήσεις ακούμε από τον κόσμο και όλοι εμείς οι υποστηρικτές του. Τυχαίο; Δεν νομίζω), είτε εξαφανίζοντας το στο μέτρο του δυνατού, ώστε να παίζουν το παιχνίδι τους ανενόχλητοι.

Όλα τα παραπάνω, και για αυτό ακριβώς θεωρώ θετική την όλη διαπίστωση, συνιστούν αποδείξεις ότι αν υπάρχουν κάποιοι που τους φοβίζουν αυτοί είμαστε εμείς, για αυτό ακριβώς χρησιμοποιούν και τόσους «πόρους» για την εκστρατεία τους εναντίον μας. Επίσης δείχνουν ότι ανησυχούν πολύ για το αυξανόμενο έρεισμα που αποκτά το ΚΚΕ στην κοινωνία, και το οποίο δείχνει να χτίζεται σε γερά θεμέλια, για αυτό και επιτρέπουν/εξυπηρετούνται από τη δημιουργία τόσων αποκομμάτων αναχωμάτων, που αποσκοπούν στο να κρατήσουν τον κόσμο μαντρωμένο για όσο το δυνατόν περισσότερο στις συντηρητικές τους λογικές και μακριά από την οργανωμένη αγωνιστική δράση. Πολλά από αυτά τα αποκόμματα εμφανίζονται συχνά και με έναν υπερεπαναστατικό, στα όρια όμως του λαϊκισμού, λόγο(ποιού πήγε το μυαλό του στον Καζάκη, να σηκώσει το χέρι) , ενώ συχνά προσανατολίζουν τον κόσμο σε σπασμωδικές αυθόρμητες δράσεις, αποκομένες απο ενα ευρύτερο αγωνιστικό πλαίσιο και πρόγραμμα(βλέπε γιαουρτώματα).

Κλείνοντας να υπογραμμίσω πως όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν καινούριο φαινόμενο, απλά εξαιτίας των συνθηκών και του έργου μας που σταδιακά πιάνει τόπο, αναγκάζονται και αυτοί να εντείνουν τις προσπάθειες τους εναντίον μας και για αυτό το λόγο διαχειρίζονται κάθε μέσο και μέθοδο που έχουν στην διάθεση τους.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ