7 Απρ 2012

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ


ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
Σοβαρός τραυματισμός φωτορεπόρτερ από επίθεση των ΜΑΤ

Χειρουργήθηκε χτες ο Μάριος Λώλος που χτυπήθηκε στο κεφάλι από κλομπ. Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ




Eurokinissi


Στιγμιότυπο από την επίθεση των ΜΑΤ στους δημοσιογράφους προχτές το βράδυ
Σε επέμβαση στο κεφάλι υποβλήθηκε χτες το μεσημέρι, στο νοσοκομείο «Υγεία» ο πρόεδρος της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριος Λώλος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, από αστυνομική επίθεση προχτές στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης, με αφορμή την αυτοκτονία του 77χρονου. Ο Μ. Λώλος, σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο της συμπλοκής (στη διασταύρωση Πανεπιστημίου και Γεωργίου), χτυπήθηκε με κλομπ από άνδρα των ΜΑΤ που προσπάθησε βιαίως να απωθήσει όσους βρίσκονταν εκεί.




Οι εκτεταμένες επιχειρήσεις καταστολής της αστυνομίας την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, που έγιναν με ευθύνη της συγκυβέρνησης, δείχνουν ότι η αντιλαϊκή πολιτική και η καταστολή πάνε μαζί. Οι αναίτιες επιθέσεις σε συγκεντρωμένους και δημοσιογράφους, καθώς και το σχέδιο εκκένωσης της πλατείας έγιναν σε μια περίοδο που επιδιώκουν με νόμο να εμποδίσουν τις διαδηλώσεις και να τρομοκρατήσουν το λαό που παλεύει ενάντια στη βάρβαρη πολιτική τους.


Αρχικά, προχτές το βράδυ ο πρόεδρος της Ενωσης Φωτορεπόρτερ μεταφέρθηκε στην Κεντρική Κλινική Αθηνών και υποβλήθηκε σε αξονική όπου διαπιστώθηκε κρανιοεγκεφαλική κάκωση (κάταγμα - εμπίεσμα κρανίου) και παρέμεινε για νοσηλεία μέχρι την επέμβαση. Για τον τραυματισμό του Μ. Λώλου και άλλων δημοσιογράφων, προχτές στο Σύνταγμα, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ διαμαρτυρήθηκαν χτες το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Μετά τη χτεσινή χειρουργική επέμβαση εκδόθηκε ιατρικό ανακοινωθέν που αναφέρει ότι: «Ο ασθενής κ. Λώλος Μάριος εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο με εμπιεστικό κάταγμα κρανίου, θλάσεις εγκεφάλου και τραυματική υπαραχνωειδή αιμορραγία. Είχε πλήρη επικοινωνία κατά την άφιξή του. Υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αποκαταστάθηκε το κάταγμα του κρανίου. Ο ασθενής ανένηψε ομαλώς και παρακολουθείται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.»


Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελ. Ράικου για να διερευνηθούν οι συνθήκες τραυματισμού του φωτορεπόρτερ.
Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ


Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ η οποία έχει ως εξής:


«Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει την εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής των δυνάμεων της Αστυνομίας τις δύο προηγούμενες μέρες σε βάρος συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα, με αφορμή την αυτοκτονία του 77χρονου και την αναίτια επίθεση σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ. Ανδρες των ΜΑΤ χτύπησαν δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα δύο από αυτούς να τραυματιστούν. Από την επίθεση επίσης τραυματίστηκε στο κεφάλι ο πρόεδρος της Ενωσης των φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος από χτύπημα με κλομπ.


Η ένταση της καταστολής δεν είναι καθόλου τυχαία. Γίνεται σε μια περίοδο που επιδιώκουν με νόμο να εμποδίσουν τις διαδηλώσεις. Ο δήμαρχος Αθήνας, Γ. Καμίνης, κατέθεσε πρόσφατα σχετική πρόταση νόμου, ενώ η συγκυβέρνηση έχει ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα, με σκοπό τη δημιουργία υγειονομικής ζώνης στο κέντρο της πόλης.


Καταστολή και αντιλαϊκά μέτρα πάνε μαζί. Παίρνουν τα μέτρα τους για να χτυπήσουν το λαϊκό - εργατικό κίνημα. Και γι' αυτό το λόγο πρέπει να πάρει τα μέτρα του και ο λαός.


Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».
Ανακοινώσεις εξέδωσαν η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ