7 Απρ 2012

ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Παιχνίδια εντυπώσεων και υποκρισία

Στη συζήτηση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή παρενέβη χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής


Περίσσεψε χτες στη Βουλή η υποκρισία και ο λαϊκισμός από τον Γ. Καρατζαφέρη και την Ντ. Μπακογιάννη με αφορμή τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αποδέσμευση τριών δόσεων της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα, ενόψει των επικείμενων εκλογών και τη ρύθμιση των τραπεζικών οφειλών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ο Γ. Καρατζαφέρης, που ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία, είπε ότι ρυθμίζεται ο δανεισμός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την ίδια στιγμή που δε ρυθμίζονται τα δάνεια των πολιτών, ενώ η Ντ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για τροπολογία που θα εξοργίσει τον ελληνικό λαό.


Ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης, σε παρέμβασή του, είπε ότι η ελληνική κοινωνία θα πληρώσει για τις εκλογές 50 με 80 εκατομμύρια και ανέφερε ότι οι Ελληνες πολίτες περιμένουν να δουν πώς θα σταματήσουν να πληρώνουν μια σειρά από δαπάνες. Αναφερόμενος στο θέμα της τροπολογίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής είπε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία δεν αφορά το Κομμουνιστικό Κόμμα, που δεν έχει τέτοιες εκκρεμότητες με τις τράπεζες, όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αφού οι δανειακές του ανάγκες έχουν ρυθμιστεί κανονικά, ακόμα και με την υποθήκευση ακινήτου.


Το ΚΚΕ, συνέχισε, έχει καθαρά τοποθετηθεί μπροστά στο λαό επανειλημμένα και έχει δηλώσει ότι δεν έχει αντίρρηση να μειωθεί η χρηματοδότηση των κομμάτων, αφού η κύρια πηγή χρηματοδότησής του είναι οι συνδρομές και οι ενισχύσεις από τα μέλη και τους οπαδούς του. Αλλοι, κατέληξε, πρέπει να απολογηθούν για τις σχέσεις τους με τους επιχειρηματικούς ομίλους και υπενθύμισε ότι τα άλλα κόμματα αρνούνται να συζητήσουν στη Βουλή την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τη δραστική μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων και την κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων.


Εκανε, τέλος, λόγο για λαϊκισμό του Γ. Καρατζαφέρη και της Ντ. Μπακογιάννη, λέγοντας ότι εκείνοι που τώρα μιλούν για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, δε λένε λέξη για τις παροχές στο κεφάλαιο, για τις 56 φοροελαφρύνσεις των εφοπλιστών και τις ΝΑΤΟικές δαπάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ