7 Απρ 2012

Για τους εφοπλιστές και την πλουτοκρατία.


Για τους εφοπλιστές και την πλουτοκρατία...
Γρηγοριάδης Κώστας
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ο μεγάλος προστάτης του «γενικού συμφέροντος» όπως λέει; Μα η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου.
Αυτή θα βρεθεί στο πλευρό μας για να μας προστατεύσει από τη μεγάλη απειλή που υψώνεται ενάντια στην ελληνική κοινωνία: Τους ναυτεργάτες!
Αυτοί φταίνε που οι Ελληνες δεν πάνε διακοπές, αυτοί φταίνε που έχει προβλήματα η αγροτική παραγωγή στα νησιά, αυτοί φταίνε που δεν υπάρχουν δρομολόγια πλοίων, αυτοί φταίνε που δεν κινείται το εμπόριο.
Σε τίποτε δεν έχουν να κάνουν αυτά τα προβλήματα με τους μισθούς των 400 ευρώ, με την αύξηση των εισιτηρίων των πλοίων, με την καταστροφή λόγω ΚΑΠ και φορολογίας της αγροτικών προϊόντων.
Το μόνο για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι πώς η υπουργός Ανάπτυξης θα ...προστατεύσει κάποιο συμφέρον. Θα είναι όμως το συμφέρον των εφοπλιστών και της πλουτοκρατίας.
Δηλαδή, απλά θα συνεχίσει να κάνει ό,τι έκανε μέχρι τώρα με περισσή μάλιστα όρεξη και ζέση.
ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι «δεν έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας». Εξυπακούεται! Ακόμη άλλωστε και αν είχε απομακρυνθεί θα ...τον έφερναν πίσω.
Είναι προφανές ότι τους εξυπηρετεί μια χαρά ο «μπαμπούλας» του κρατικού χρέος και δεν έχουν καμία διάθεση να τον βγάλουν από την μέση. Οσο τον επικαλούνται τόσο πιο επιθετικές για τους εργαζόμενους πολιτικές θα προσπαθούν να επιβάλουν.
Μάλιστα, όταν οι πολιτικές τους μπορούν και να μειώνουν τους μισθούς και να αυξάνουν το χρέος, προκειμένου να μειωθούν στο μέλλον εκ νέου οι μισθοί, έχουν το τέλειο ...αυτόματο όπλο εναντίον μας.
Θα καταλάβουν όμως ότι δεν αρκεί και ότι ο «κύκλος» της υποκρισίας και της επιθετικότητας τους θα σπάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ