5 Απρ 2012

Απεργιακή συγκέντρωση των οικοδόμων της Κέρκυρας


Απεργιακή συγκέντρωση των οικοδόμων της ΚέρκυραςPDFΕκτύπωση

Απεργιακή συγκέντρωση των μελών του Συλλόγου Οικοδόμων Κέρκυρας και παράσταση στον ΕΟΠΥΥ για άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας. 
Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί τα μέλη του Συλλόγου Οικοδόμων της Κέρκυρας στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να συζητήσουν το εργασιακό τους μέλλον και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλίας Κουφογιώργος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικοδόμοι της Κέρκυρας είναι πολύ μεγάλα με πιο σημαντικό, αυτό της έλλειψης εργασίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, ότι πολλά μέλη έχουν να εργαστούν πάρα πολλούς μήνες.
Γι’ αυτό άλλωστε το λόγο, αμέσως μετά την συγκέντρωση στο ΕΚΚ, τα μέλη του Συλλόγου μετέβησαν στις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ ζητώντας την άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας των ασφαλισμένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουφογιώργος: «ζητάμε την υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας για τον κλάδο. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία. Έκτακτο επίδομα ανεργίας στον κλάδο 1400 ευρώ.
Κατασκευή έργων για τις λαϊκές ανάγκες. Καμία περικοπή στα εποχιακά επιδόματα και το επίδομα ανεργίας.
Θεώρηση των βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ