5 Απρ 2012

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - «DIE LINKE» Υμνοι και διαπιστευτήρια στην καπιταλιστική ΕΕ


ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - «DIE LINKE»
Υμνοι και διαπιστευτήρια στην καπιταλιστική ΕΕ
Πουλάνε αυταπάτες για φιλολαϊκή Ευρωένωση και ειρηνική συνύπαρξη του λαού με τα μονοπώλια
Με τη διαπίστωση ότι «πάντοτε η ελπίδα μας είναι η Ευρώπη» απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη φράση του Αλ. Τσίπρα ότι οι εταίροι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΕΑ δείχνουν πως«όσοι διαφωνούν με το μνημόνιο, δεν είναι αντίθετοι με την Ευρώπη. Υπάρχει και η άλλη Ευρώπη, που μας υποστηρίζει».
Ο διάλογος έγινε κατά τη συνάντηση που είχε χτες με τον Κ. Παπούλια αντιπροσωπεία του γερμανικού «Die Linke», που φιλοξενείται στην Ελλάδα από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Επί της ουσίας, ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η ΕΕ του κεφαλαίου είναι μονόδρομος για το κόμμα του, κερδίζοντας τα εύσημα από τον Κ. Παπούλια.
Τα ίδια επανέλαβε και μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Ισχυρίστηκε ότι «η δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια δεν είναι οι δέκα εντολές του Μωυσή που γράφτηκαν σε μαρμάρινες πλάκες και άρα πρέπει να τις ακολουθήσουμε». Αυτό που δεν είπε, είναι πως το κόμμα του θα καταργήσει τα μνημόνια, στο βαθμό που αγωνιά πρωτίστως για τη «συνοχή της ΕΕ», χωρίς να αμφισβητεί τη στρατηγική των μονοπωλίων.
Ο ίδιος είπε: «η Ευρωπαϊκή Αριστερά αγωνίζεται για μια Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής, απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης που την οδηγούν στην κόλαση και στην απόγνωση», χωρίς να πει το παραμικρό για την καπιταλιστική οικονομία στην οποία εδράζεται το αντιδραστικό οικοδόμημα της ΕΕ και καταδικάζει το λαό στην εξαθλίωση.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟ του «Die Linke», Γκ. Γκίζι, έπλεξε τον ύμνο της Ευρωζώνης, λέγοντας ότι «ένα είναι σημαντικό για εμάς, να υπάρξει η Ενωμένη Ευρώπη και αυτό να περάσει και στη νέα γενιά. Το σημαντικό είναι η Ελλάδα να διατηρηθεί στη ζώνη του ευρώ, και πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι υπάρχουν δυνάμεις, συμφέροντα που (...) επιθυμούν η Ελλάδα να βγει από την ζώνη του ευρώ (...) και μετά να ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Αυτός ωστόσο είναι ένας δρόμος που θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε». Τα ίδια πάνω κάτω λένε και τα κόμματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα, προσπαθώντας να εκβιάσουν υπέρ τους την ψήφο του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ