21 Ιουλ 2012

ΒΡΕΤΑΝΙΑ Λιτότητα διαρκείας ΛΟΝΔΙΝΟ.--


ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Λιτότητα διαρκείας
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
«Δίχως χρονικό ορίζοντα» είναι το πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών της βρετανικής κυβέρνησης κατά τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, σύμφωνα με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ» όπου τονίζει ότι τα σκληρά μέτρα λιτότητας θα συνεχιστούν καθώς «η χώρα του προσπαθεί να αντιμετωπίσει το τεράστιο έλλειμμα του προϋπολογισμού σε δυσχερείς οικονομικές συνθήκες». Τα μέτρα, με πρόσχημα τα ελλείμματα, παίρνονται και στη Βρετανία, για να μπορέσει το κεφάλαιο να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης ρίχνοντας τα βάρη στα λαϊκά στρώματα.
Το πρόγραμμα περικοπών, που υποτίθεται αρχικά είχε σχεδιαστεί να κρατήσει πέντε χρόνια,θα μπορούσε να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το 2020 ίσως και περισσότεροκαθώς, όπως τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, «αυτή είναι μια περίοδος για όλες τις χώρες, όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά θα το δείτε και στην Αμερική, όπου πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ελλείμματα και πρέπει να έχουμε βιώσιμα χρέη. Δεν μπορώ να προβλέψω αν θα υποχωρήσει ποτέ η πίεση». Στο πρόγραμμα γίνεται λόγος για «εξοικονόμηση» 110 δισεκατομμυρίων βρετανικών λιρών, που θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι με περικοπές παροχών και αυξημένους φόρους.
Σε μια διαφορετική εξέλιξη, το «πλυντήριο του μαύρου χρήματος» που είχε στήσει ο βρετανικός τραπεζικός κολοσσός HSBC λαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις καθώς οι αποκαλύψεις της έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας, εμπλέκει άμεσα και τον υπουργό Εμπορίου Λόρδο Γκριν στην κυβέρνηση συνεργασίας των Συντηρητικών και του Φιλελεύθερου Κόμματος της Βρετανίας το 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ