21 Ιουλ 2012

ΙΣΠΑΝΙΑ Βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων



ΙΣΠΑΝΙΑ
Βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων
ΜΑΔΡΙΤΗ.--
Πυρ κατά των διαδηλωτών με σφαίρες από καουτσούκ άνοιξε η ισπανική αστυνομία τα ξημερώματα της Παρασκευής, τόσο στη Μαδρίτη, όσο και στη Βαρκελώνη και αλλού μετά το τέλος των διαδηλώσεων εναντίον των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 6 άνθρωποι και να συλληφθούν άλλοι 7. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, μετά το τέλος της πορείας στη Μαδρίτη, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν σε μικρές ομάδες διαδηλωτών, ενώ ξυλοκόπησαν με γκλομπς άλλους που είχαν συγκεντρωθεί στην Πουέρτα ντελ Σολ.
Είχαν προηγηθεί μαζικότατες διαδηλώσεις (στη Μαδρίτη υπολογίζεται πως συμμετείχαν πάνω από 100.000 άνθρωποι) κατά την «ημέρα δράσης» που είχε κηρυχθεί για την Πέμπτη από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις CCOO και UGT, οι συμβιβασμένες ηγεσίες των οποίων προχώρησαν σ' αυτή τη δράση κάτω από τις πιέσεις των ίδιων των εργαζομένων, ωστόσο παραπέμπουν σε γενική απεργία για το ...Σεπτέμβρη.
Οι διαδηλωτές αντιδρούν στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τις περικοπές ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δυόμισι χρόνια, που εμπεριέχουν αύξηση του ΦΠΑ, κατάργηση φορολογικών ελαφρύνσεων για τη στέγαση, περικοπή των επιδομάτων ανεργίας, κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων για τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και δρομολογούνται και ιδιωτικοποιήσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηροδρομικές υποδομές.
Οι κινητοποιήσεις αυτές εκφράζουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, στερούνται ωστόσο προσανατολισμού αφού το πολύ ζητούν μια διαφορετική διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος, χωρίς να βγαίνουν από τα πλαίσια του. Με το δικό τους πλαίσιο στηρίζουν τις κινητοποιήσεις οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις των Επιτροπών Εργατικής Ενότητας όπου συμμετέχουν τα μέλη, στελέχη και οι φίλοι του ΚΚ Λαών της Ισπανίας, που προβάλλουν την ανάγκη να βαθύνει ο αγώνας σε ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ