15 Αυγ 2012

ΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΡΜΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΨΟΦΑΕΙ;


ΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΡΜΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΨΟΦΑΕΙ;
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ: «Παρ' όλες τις προσπάθειες η κατάσταση στην Ελλάδα φαίνεται χωρίς προοπτική. Η Ισπανία σκοντάφτει (...) Στις χρηματαγορές η πολιτική διαμάχη για το σωστό δρόμο εξόδου από την κρίση προκαλεί ένα πράγμα: Φόβο για την κατάρρευση του ευρώ (...) προετοιμάζονται για την περίπτωση που οι χώρες του Νότου καθιερώσουν ξανά τα εθνικά τους νομίσματα και τα υποτιμήσουν δραστικά (...) η επιφυλακτικότητα έναντι του ευρώ αυξάνεται επίσης επειδή η Ευρώπη, διαφορετικά από την Αμερική και την Ασία, βρίσκεται καθ' οδόν προς μια ύφεση» (στο ΒΗΜΑ).
ΙΣΟΒΙΑ ΔΕΣΜΑ: «Πέντε χρόνια μετά, γράφει η "Daily Telegraph" η Μεγάλη Υφεση μετατρέπεται σε ισόβια δεσμά, καθώς όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε και πάλι στο σημείο μηδέν (...) κάποιοι ορίζουν ως ημερομηνία έναρξης της κρίσης την 9η Αυγούστου του 2007 όταν ήταν ξεκάθαρο πια ότι οι τράπεζες της Ευρώπης είχαν πληγεί από την κρίση του αμερικανικού real estate (...) η βιομηχανική παραγωγή όμως μειώνεται διαρκώς. Οπως αποδείχτηκε η αμερικανική κρίση ήταν το σύμπτωμα όχι η αιτία αυτού που θα ακολουθούσε στην Ευρώπη (...) οι ανισορροπίες που προκάλεσε το ίδιο το σύστημα προκάλεσαν σοκ σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ακόμη και αν οι τράπεζες ήταν άγιες το ίδιο θα συνέβαινε»(η καταγραφή στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ).
ΠΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ: «Στα χνάρια της Αργεντινής βαδίζει η οικονομία της χώρας σε ό,τι αφορά την ύφεση (...) το χειρότερο είναι ότι όλοι οι αναλυτές βλέπουν συνέχιση της ύφεσης έως και το 2013 τουλάχιστον (...) κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα το τέλος της κατηφόρας» (στα ΝΕΑ).
ΝΕΑ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ: «Ο φετινός προϋπολογισμός και η εαρινή έκθεση της τρόικας είχαν συνταχθεί με βάση την εκτίμηση ότι η ύφεση δεν θα ξεπερνούσε το 4%. Τώρα οι νεότερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συρρίκνωση της οικονομίας φέτος κατά 7% δημιουργώντας μια νέα μαύρη τρύπα» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).
ΟΝΕΙΡΑ: «Το συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει είναι πως εάν όλοι αυτοί οι απλοί άνθρωποι στις αντιδράσεις των οποίων διαπιστώνει κανείς μια υποβόσκουσα διολίσθηση προς την κοινωνική έκρηξη είχαν πεισθεί για την ύπαρξη ισονομίας θα αποδέχονταν τα οικονομικά βάρη» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ