11 Φεβ 2013

Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων: Πρωτοφανής η επίιθεση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων: Πρωτοφανής η επίιθεση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία κάνει λόγο για πρωτοφανή επίθεση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα από τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση

Βιώνουμε το τελευταίο διάστημα μια συνεχόμενη πρωτοφανή επίθεση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αντιλαϊκά και δυσβάσταχτα μέτρα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση των μεσαίων στρωμάτων.

Μετά από τα γενικά που αφορούν όλους (φορολογικά , ασφαλιστικό κλπ) υλοποιούνται και ειδικότερα μέτρα που εξειδικεύουν την αντιλαϊκή επίθεση ανάλογα με τη φύση και το χαρακτήρα των επιχειρήσεων , με σκοπό να καταστήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μη βιώσιμες , να τσακίσουν το μικρό επαγγελματία και τους εργαζόμενους σ’ αυτόν , να αφανίσουν την Ελληνική πρωτοβουλία και να συγκεντρώσουν τη δραστηριότητα του κάθε κλάδου σε λίγους και ισχυρούς.

Ένα από τα τελευταία μέτρα προς τα φροντιστήρια (ξενόγλωσσων και μέσης εκπαίδευσης) καθώς και σε σχολές θεάτρου ,χορού, μουσικής κλπ το οποίο η κυβέρνηση επέβαλλε με αναδρομική μάλιστα ισχύ από το 2011, είναι αυτό της συγκέντρωσης φορολογικών δεδομένων (ΑΦΜ) των κηδεμόνων των μαθητών ή και των ίδιων των μαθητών εφ’ όσον είναι ενήλικες.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση καθιστά συνεργάτη και φοροκαταδότη τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης , προς τις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους .

Ο μέχρι πρότινος στυλοβάτης της ελληνικής οικονομίας όπως συνήθιζαν να αποκαλούν το κλάδο μας βάλετε από παντού και πλήττετε θανάσιμα.

Ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων καταγγέλλει την απαράδεκτη , αντιλαϊκή και ανήθική αυτή πολιτική . Καλεί τους Επαγγελματίες να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν συλλογικά για την επιβίωσή τους. Μονόδρομος πια είναι η ενότητα των επαγγελματιών μεταξύ τους και με τους φυσικούς τους συμμάχους, τους εργαζόμενους. Τους σκληρά δηλαδή δοκιμαζόμενους πελάτες τους.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ