4 Οκτ 2017

Κλαίγοντας καθώς ακούς τον Γεωργουσόπουλο να ρίχνει την ευθύνη της πείνας στους πεινασμένους!

       


Τι κάνεις ακούγοντας έναν διανοούμενο του ύψους του Γεωργουσόπουλου, τον οποίον σέβεσαι και εκτιμάς να «βγάζει λάδι» την Αριστερή κυβέρνηση, την κάθε κυβέρνηση και τον καπιταλισμό;! Κλαις! Δυσκολεύεσαι να οργιστείς, δεν μπορείς να οργιστείς μαζί του γι’ αυτό κλαις! Κλαις μα δεν μπορείς να κλάψεις μόνος σου χωρίς να βροντοφωνάξεις ότι ο Γεωργουσόπουλος «βγάζει λάδι» τον καπιταλισμό και ρίχνει την ευθύνη της καπιταλιστικής κρίσης στα ανθρωπάκια. Ίσως θα μπορούσες να κάνεις «γαργάρα» αυτά που άκουσες από τον Γεωργουσόπουλο! Ίσως θα μπορούσες να κάνεις ότι έκαναν διάφορες Ρούλες του διαδικτύου (χρησιμοποιούμε το όνομα Ρούλα γιατί ταιριάζει περισσότερο σε τέτοιες περιπτώσεις αφού το Κατίνα είναι άστοχο επειδή Κατίνα έλεγαν την Παξινού) όταν όχι μόνο ξέπλενε τον Λεοντή που έμπαινε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αλλά έκανε επίθεση και σε αυτούς οι οποίοι διαφωνούσαν με ενέργειες διανοουμένων που ξεπλένουν το εκμεταλλευτικό σύστημα! Κι όμως τον αγαπάς τον Λεοντή όπως αγαπάς και τον Γεωργουσόπουλο, περισσότερο από την Ρούλα! Το ζήτημα δεν είναι αν αγαπάς εσύ τον Λεοντή και τον Γεωργουσόπουλο αλλά αν αγαπούν αυτοί εσένα τον ξυπόλητο τον λαουτζίκο που υποτίθεται ότι για εσένα έγραφαν και γράφουν!
Ακούς λοιπόν στην εκπομπή «Τιμής Ένεκεν» της ΕΡΑ3 το Σάββατο 30 Σεπτέμβρη τον Γεωργουσόπουλο να δίνει συνέντευξη και κλαις γιατί εφηύρε τον τρόπο να ξεπλένει την Αριστερή κυβέρνηση, τον καπιταλισμό και τον βασανισμό στον οποίο υποβάλουν τον λαό! Ξεκινώντας από τη διαφορετική αντίληψη στην τέχνη, έφτασε εύκολα στις διαφορές της αντίληψης των Ελλήνων με τους προτεστάντες και είπε ότι οι προτεστάντες έχουν σε πρώτη προτεραιότητα τις καταθέσεις και την αποταμίευση αφού γι’ αυτούς σημαντική είναι εκείνη η παραβολή του δούλου που του έδωσε ο αφέντης ένα και ο δούλος του επέστρεψε τρία! Αντίθετα εμείς δεν αναφερόμαστε σε τέτοιες παραβολές γιατί είμαστε λαός έξω καρδιά και μπορούμε να θυσιάσουμε και την τελευταία μας δεκάρα για να περάσουμε καλά! Εμείς έχουμε άλλη αντίληψη για τη ζωή κι έτσι βρεθήκαμε να χρωστάμε στους ξένους! Ο Γεωργουσόπουλος με τον τρόπο που ανέπτυσε το σκεπτικό του έδειχνε ότι ναι μεν συμφωνεί με την έξω καρδιά ζωή που κάνουν οι Έλληνες αλλά από την άλλη αποδεχόταν ότι χρωστάνε. Δανειστήκαμε με άθλιους όρους, είπε ο Γεωργουσόπουλος, αλλά δανειστήκαμε και τους χρωστάμε γιατί θέλαμε διάφορα αχρείαστα καταναλωτικά δάνεια, ενώ εκείνοι ήταν οικονόμοι και έμποροι και μας δάνειζαν! Δηλαδή σ’ αυτήν την χώρα κατά τον Γεωργουσόπουλο δεν παράγαμε;! Αν παράξαμε σ’ αυτήν την χώρα κατά την άποψη του Γεωργουσόπουλου που πήγαν τα παραχθέντα;! Ξέχασε ο Γεωργουσόπουλος ότι όταν μπαίναμε στην ΕΟΚ μας έταξαν τεράστιες αγορές για τα προϊόντα μας και αντί γι’ αυτό κατέστρεψαν και την αγροτική και την βιομηχανική παραγωγή μας;! Ο Γεωργουσόπουλος τα ξέχασε όλα αυτά και πιστεύει ότι χρωστάει ο λαός που πήρε δάνεια και όχι οι πλουτοκράτες που έγδαραν τον λαό! Ο Γεωργουσόπουλος ξέχασε τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία, ξέχασε τα κλεμμένα από τους επιχειρηματικούς ομίλους, ξέχασε τα χρήματα που πήγαν στο μεγάλο κεφάλαιο, ξέχασε τα χρήματα που πήγαν στα οπλικά συστήματα και θυμήθηκε μόνο τα διακοποδάνεια! Τα περιττά δάνεια θυμήθηκε να αναφέρει σε μια συνέντευξη για την τέχνη ο Γεωργουσόπουλος και σ’ εκείνα να ρίξει την ευθύνη της ανέχειας στην οποία μας έχει ρίξει ο καπιταλισμός!
Ευχαριστούμε πολύ τον Γεωργουσόπουλο που επέλεξε, αντί να μας κατεβάσει από τον σταυρό που μας έχουν ανεβάσει οι αριστεροκεντροδεξιοί υπηρέτες του καπιταλισμού ή τουλάχιστον να βοηθήσει να κατέβουμε από τον σταυρό, να χτυπήσει κι αυτός ένα καρφί στην σάρκα μας επιρρίπτοντας την ευθύνη για το ότι ζούμε χωρίς ηλεκτρικό, νερό και θέρμανση, για το ότι ζούμε πένητες και εξαθλιωμένοι, όχι στον καπιταλισμό αλλά σ’ εμάς τους ξυπόλητους γιατί πήραμε διακοποδάνεια και γαμοδάνεια!
Στεναχώρια καθώς ο Γεωργουσόπουλος είναι διανοούμενος, είναι άνθρωπος των γραμμάτων και της τέχνης και δεν είναι κανένα ανθρωπάκι που δεν ξέρει τι του γίνεται! Έχει πλήρη συναίσθηση των λεγομένων του. Ο Γεωργουσόπουλος γνωρίζει ότι τα αχρείαστα δάνεια ήταν σταγόνα στον ωκεανό! Αλλά ακόμα και όσον αφορά αυτά τα δάνεια ο κόσμος που τα πήρε, με τον μισθό που έπαιρνε όταν τα πήρε μπορούσε να τα ξοφλήσει! Για το ότι βρέθηκε χωρίς δουλειά δεν φταίει ο ίδιος αλλά η καπιταλιστική κρίση! Αυτό ο Γεωργουσόπουλος το ξέρει πολύ καλύτερα από πολλούς! Παρ’ όλα αυτά επέλεξε, αντί να εμψυχώσει αυτούς που έχουν εξαθλιωθεί και σκέπτονται συνεχώς την αυτοκτονία, να τους δώσει την τελική ώθηση προς την φυγή επιρρίπτοντάς τους την ευθύνη της κατάντιας τους και του ξεπεσμού τους!
Όλοι οι εξαθλιωμένοι αυτού του τόπου ευχαριστούμε από καρδιάς τον Γεωργουσόπουλο για την πέτρα του αναθέματος που μας έριξε! Η μόνη μας παρηγοριά, που γεννά αντίσταση στην τάση να αφαιρέσουμε την ζωή μας γιατί είμαστε άχρηστοι, είναι η σιγουριά μας ότι αν ο Μπρεχτ άκουγε την συνέντευξη του Γεωργουσόπουλου θα αισθανόταν την ίδια στεναχώρια με εμάς, γιατί εφευρέθηκε και το χάσμα αντίληψης μεταξύ ορθοδόξων Ελλήνων και προτεσταντών προκειμένου να ξεφορτώσει την καπιταλιστική κρίση από την πλάτη των καπιταλιστών και να την φορτώσει στην πλάτη των λαών!

Κ. Νότνολ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ