4 Οκτ 2017

Η φονικότερη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ – Video


Η φονικότερη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ
Print Friendly, PDF & Email

Στους 59 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών και 515 (!) οι τραυματίες!

Είναι η φονικότερη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους το 2001 και την βομβιστική επίθεση στο ομοσπονδιακό κτήριο της Οκλαχόμα το 1995
Δεν πέρασαν ούτε τρεις μέρες μετά το άρθρο που δημοσιεύσαμε για την ψυχική διαταραχή στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ένας στους τέσσερις – το 25% (!) δηλαδή – έχει διαγνωσθεί με ψυχική διαταραχή και 4 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά κι ήρθε ένα ακόμη – και μάλιστα το πιο αιματηρό – περιστατικό στις ΗΠΑ να επιβεβαιώσει τις στατιστικές.

Τουλάχιστον 59 νεκροί και 515 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός, από το περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στο Λας Βέγκας, στο ξενοδοχείο – καζίνο Mandalay Bay, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη υπαίθρια συναυλία.
O σερίφης της πόλης σε ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης στην κεντρική λεωφόρο του Λας Βέγκας είναι νεκρός.
Οι Αρχές έπειτα από έρευνες και σε άλλα σημεία της πόλης, θεωρούν ότι δεν υπάρχει άλλος δράστης, ωστόσο, αναζητείται μια γυναίκα που φέρεται να έχει σχέση με την υπόθεση.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς και στο Mandalay Bay, όπου ειδικές ομάδες της αστυνομίας αναζητούσαν τον δράστη.
Η φονικότερη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας ο ένοπλος βρισκόταν σε δωμάτιο του Mandalay Bay όταν άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο προς τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για τη συναυλία από το μπαλκόνι του δωματίου.
Η φονικότερη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ
Πάνω από οκτώ όπλα βρέθηκαν στο δωμάτιο ξενοδοχείου του δράστη, που ταυτοποιήθηκε στο πρόσωπο του 64χρονου Στίβεν Πάντοκ.
Η αστυνομία του Λας Βέγκας εντόπισε ένα από τα οχήματα που ανήκε στον μακελάρη, ο οποίος ταυτοποιήθηκε με το όνομα Στίβεν Πάντοκ, έκανε γνωστό ο σερίφης της κομητείας Κλαρκ.
Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σε συναυλία κάνΗ φονικότερη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑτρι, ήταν κάτοικος της πόλης Mesquite, που βρίσκεται 130 χιλιόμετρα από το Τέξας.
Φέρεται πως έδρασε μόνος και το ενδεχόμενο να πρόκειται για οργανωμένη τρομοκρατική επίθεση έχει αποκλειστεί. Ο 64χρονος, σύμφωνα με το NBC, ήταν γνωστός στις τοπικές Αρχές για άλλα αδικήματα.
Φωτογραφία του Πάντοκ έχει κυκλοφορήσει στα social media, ωστόσο, δεν έχει δοθεί επίσημα από την αστυνομία.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης αυτοκτόνησε πριν τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί νωρίτερα, πως οι αστυνομικοί είχαν ακινητοποιήσει έναν ύποπτο.
Απαιτείται σύνδεση στο youtube (επιβεβαίωση ηλικίας) για να δείτε το παρακάτω βίντεο

Όσον αφορά τις έρευνες για την γυναίκα με την οποία έμενε στο ίδιο δωμάτιο μαζί του, στο ξενοδοχείο του Λας Βέγκας, η αστυνομία ανακοίνωσε πως βρίσκεται στα ίχνη της.
Πηγή: 902.gr, CNN και Reuters
Η φονικότερη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ
Ο καπιταλισμός αναγνωρίζεται πλέον ως ένα σύστημα σε βαθιά σήψη κι η ψυχική διαταραχή ως μία από τις μεγαλύτερες αιτίες ατομικής δυστυχίας στις σύγχρονες κοινωνίες και πόλεις της Δύσης, συγκρίσιμη με τη φτώχεια και την ανεργία.
Το σύστημα έχει σαπίσει.. Και μέσα στην σαπίλα του δείχνει το πιο αποκρουστικό κι απάνθρωπο πρόσωπο…
Όποιος έχει μάτια ανοιχτά βλέπει καθημερινά τα γεγονότα και που τελικά οδηγείται ολόκληρη η ανθρωπότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ