4 Οκτ 2017

Η επιδημία ιλαράς και το “κίνημα κατά του εμβολιασμού”

Σε μια κοινωνία “υγιούς” ανταγωνισμού, προφανώς και ο όρος “Βιομηχανική κατασκοπία” δεν είναι άγνωστος. Φυσικά στον ιδιόμορφο πόλεμο μεταξύ των εταιριών επιστρατεύονται κάθε τύπου “συνεργάτες”, ευυπόληπτοι επιστήμονες, αξιοπρεπείς ιατροί, κάθε λογής καλλιτέχνες, τέτοιοι που θα μπορέσουν να πείσουν μόνο με την εμφάνισή τους, πολλώ δε μάλλον με την τοποθέτησή τους! Και δεν είναι λίγες οι φορές που ο ιατρικός κλάδος έπαιξε τον χείριστο ρόλο σε αυτόν τον πόλεμο, με σκοπό την προώθηση από την μία ή και την ακύρωση από την άλλη προϊόντων. Και μη γελιέστε, το φάρμακο στην Δύση είναι προϊόν!
Η θετική ή η αρνητική τοποθέτηση λοιπόν του ιατρικού κλάδου για ένα εμβόλιο, είναι αφορμή αλλά και αιτία πολλές φορές ώστε να δημιουργηθούν τέτοιες συγχύσεις στους ενδιαφερόμενους για να μπορούν να δημιουργηθούν τάσεις αλλόκοτες όσο και το “κίνημα” της άρνησης του εμβολιασμού.
Δεν χρειάζεται να παραθέσω κανένα στοιχείο ώστε να προσπαθήσω να κάνω φανερό το πόσο ο εμβολιασμός έχει μειώσει το ποσοστό θανάτων στα παιδιά ή από την άλλη το πόσο έχει συμβάλει στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής στην τρίτη ηλικία. Τα στοιχεία είναι τόσο συντριπτικά υπέρ του εμβολιασμού που και ο πιο αδαής θα μπορούσε να το αντιληφθεί. Θα πω μόνο το εξής. Σε παγκόσμιο επίπεδο, βάση των στοιχείων του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), το εμβόλιο της ιλαράς έχει σώσει 17,1 εκατομμύρια ζωές από το 2000 ως το 2015.
Κακώς ή καλώς εχόντων των πραγμάτων, τα φάρμακα, τα όποια φάρμακα, έχουν παρενέργειες που κυμαίνονται από ασήμαντες ως το μοιραίο. Κάθε ιατρική πράξη κρύβει τέτοιους κινδύνους, αυτό όμως δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην χρήση κατά το δοκούν και δη με ιατρική συμβουλή κάθε εμβολίου και κάθε φάρμακου!
Η εγκληματική απόφαση των γονέων να παίξουν κορώνα γράμματα τη ζωή του παιδιού τους, αλλά και να συμβάλουν σε πολλές περιπτώσεις στην εξάπλωση επικίνδυνων ασθενειών για το κοινωνικό σύνολο θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπ’ όψιν. Η ανευθυνότητα και η δεισιδαιμονία (κυρίως λόγω ελλιπούς πληροφόρησης ή θρησκοληπτικών προσταγών) αυτών των ανθρώπων, πρέπει να υπερκεραστεί με την παρουσία της πολιτείας ως μοχλού πίεσης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ