4 Οκτ 2017

Κορόιδο λαέ, Καταλανέ και Ισπανέ!

        

Πριν λίγο διάστημα στην Ισπανία υπήρξε κύμα κατασχέσεων λαϊκών κατοικιών! Η Ισπανική αστυνομία έσπαγε πόρτες και έμπαινε στα σπίτια, ξυλοφόρτωνε οικογένειες και τις πετούσε στο δρόμο! Στην Ισπανία πριν λίγο διάστημα η Αστυνομική βία για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας ήταν χειρότερη από τη βία που ασκήθηκε στο Καταλανικό δημοψήφισμα.
Κατά τη διάρκεια λοιπόν της επίθεσης του αστικού Ισπανικού κράτους εναντίον των πιο εξαθλιωμένων τμημάτων του λαού για την αρπαγή της κατοικίας τους, δεν κατασχέθηκαν κατοικίες στον Καταλονία;! Λαϊκές κατοικίες κατέσχεσαν μόνο οι Ισπανοί τραπεζίτες κι όχι οι Καταλανοί τραπεζίτες;! Οι αγαπησιάρηδες Καταλανοί μπασκίνες που προχθές έκλαιγαν για τους αδελφούς τους Καταλανούς επειδή οι Ισπανοί μπασκίνες τους έσπασαν τα κεφάλια, δεν ξυλοφόρτωσαν Καταλανούς και δεν τους έσπασαν τα κεφάλια για να τους αρπάξουν την κατοικία τους;!
Ρητορικές είναι οι ερωτήσεις και δεν χρειάζονται απάντηση! Λίγο καιρό μετά τις μάχες για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και ενώ ο Ισπανικός λαός ισοπεδώνεται από τις αντιλαϊκές πολιτικές που ασκούνται κι εκεί, το Καταλανικό δημοψήφισμα ήρθε να αποπροσανατολίσει από τα λαϊκά προβλήματα και να κρύψει την βασική αντίθεση μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας! Κορόιδο προσπαθούν να πιάσουν οι αστοί τον λαό με το δημοψήφισμα! Το Καταλανικό δημοψήφισμα σηκώνει κουρνιαχτό για να μην μπορεί ο λαός να δει ότι το πρόβλημά του δεν είναι το αν η Καταλονία θα είναι αυτόνομη ή ανεξάρτητη, αλλά το αν θα συνεχίσει να αφήνει τους πλουτοκράτες να τον εκμεταλλεύονται ή αν αυτός θα πάρει στα χέρια του την εξουσία!
Το Καταλανικό δημοψήφισμα δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας αποπροσανατολισμός που βάζει τον λαό να πολεμήσει κάτω από τις ξένες γι’ αυτόν σημαίες των αστών! Επειδή και στην Ελλάδα η κυβέρνηση της Αριστεράς ασκεί βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και ετοιμάζει επιδρομή για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας κι επειδή, ταυτόχρονα, ανύπαρκτα μειονοτικά προβλήματα υποδαυλίζονται από εσωτερικό και εξωτερικό, ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση και επιφυλακή ώστε να τσακίσει οποιαδήποτε ενέργεια πλήττει τα δικά του συμφέροντα!

Ραφαήλ Βασιλειάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ