4 Οκτ 2017

Ωμός αντικομμουνισμός με τις ευλογίες της κυβέρνησης

Δεν μπορεί, σίγουρα θα έχετε πετύχει κάπου, κάποιον να ισχυρίζεται πως η Οχτωβριανή Επανάσταση, το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός του εικοστού αιώνα που σφράγισε την πορεία του, δεν ήταν παρά πραξικόπημα μιας καλά οργανωμένης μειοψηφίας (των μπολσεβίκων) που εγκαθρίδρυσε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, καταπατούσε την προσωπικότητα του ανθρώπου, το δικαίωμά του να κυνηγά το ιδιωτικό κέρδος, να εκμεταλλεύεται τους άλλους, κοκ. Στην εποχή μας άλλωστε ανθεί ο αντικομμουνισμός σε διάφορες εκδοχές (με το βαμβάκι ή το κονσερβοκούτι…)
Γνωρίζατε όμως ότι οι μπολσεβίκοι ανέτρεψαν πραξικοπηματικά τον τσάρο -που είχε ελέω θεού την εξουσία στη Ρωσία; Πιθανότατα όχι, γιατί τον τσάρο τον ανέτρεψε η αστικοδημοκρατική επανάσταση του Φλεβάρη του 1917, δίνοντας την εξουσία στην Προσωρινή κυβέρνηση -που ούτε ήταν εκλεγμένη κι αυτή ήταν που ανέτρεψαν τελικά οι μπολσεβίκοι μετά από λίγους μήνες.
Θα γνωρίζετε πάντως ότι ο αντικομμουνισμός πάει χέρι-χέρι με τις ανιστόρητες κοτσάνες, όπως η παραπάνω, που περιλαμβάνεται στο πόρισμα της αντικομμουνιστικής ημερίδας για τα “100 χρόνια από τον πρώτο ολοκληρωτισμό του μπολσεβικισμού”, που χρηματοδοτήθηκε από το Δήμαρχο Καλλιθέας, φίλα προσκείμενο στη ΝΔ. Ο τσάρος είχε νόμιμα τα κληρονομικά σκήπτρα και κυβερνούσε ανέφελα και δημοκρατικά τη χώρα του, μέχρι που ήρθαν οι κακοί μπολσεβίκοι να τον ανατρέψουν, μαζί με την τσαρική (αστική) εξουσία. Τουλάχιστον αυτοί είναι ειλικρινείς -κι ίσως και λιγότερο επικίνδυνοι, από αυτήν και μόνο την άποψη.
Ποιοι είναι περισσότερο επικίνδυνοι; Ο αντικομμουνισμός του βαμβακιού, που πρεσβεύει πχ η κυβέρνηση, η οποία “εκπροσωπήθηκε” στην ημερίδα από τον ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτο Φιλιππάκο. Την είδηση ανέφερε ο Ριζοσπάστης και προφανώς δε διαψεύστηκε -γιατί δεν υπήρχε τίποτα να αμφισβητηθεί. Το ότι ο Φιλιππάκος είναι στέλεχος των ΑΝΕΛ -και όχι του ΣΥΡΙΖΑ- δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας. Κι η απορία που μένει άλυτη στο τέλος, είναι πόσο απέχει πια ο πάτος του βαρελιού για τον αντικομμουνιστικό κατήφορο της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ